COVID-19 Informatie
HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 loopt een vervelend blauwtje op

Tweede beukt tevergeefs op ’s Gravenzandse poort

 

Counter kost uiteindelijk de kop

 

De gedeelde koppositie van het tweede veranderde door een snelle counter van het bezoekende FC ’s-Gravenzande in één klap tot het terugzakken naar de vijfde plaats. De 0-1 nederlaag was gezien het spelbeeld volkomen ten onrechte maar het recht zegeviert niet altijd in de voetballerij. FC Lisse nam de koppositie over maar het verschil bedraagt slechts 3 punten.

 

Het is natuurlijk vreselijk balen als je het beter voetballende team bent en uiteindelijk toch de kous ten onrechte op de kop krijgt. Het zij zo en waarvan acte tegen het stug verdedigende team uit het Westland. De Vogels kwamen sterk uit de veren en reeds na 3 minuten had het de leiding kunnen nemen. De kopbal van Luc van Leeuwen van dichtbij werd echter op knappe wijze door doelman Daniël Kumic gepareerd. Hij en zijn verdedigende kompanen voor hem zouden tijdens het hele duel een onneembare veste blijken te zijn. De thuisclub domineerde en speelde een goede pot maar halverwege de eerste helft werd een snelle uitbraak fataal. Een verre bal uit het Westlandse achterland bereikte Casper Zwaanswijk die doelman Sven IJzendoorn uitkapte en vervolgens de knikker in de touwen schoof. Het bleek achteraf de enige en winnende treffer die de gastheren de das om deed. Een kopbal van Kevin de Jong werd door Kumic knap gepareerd en een kopbal van Jan van Duijn na een hoekschop vond eveneens geen genade in de ogen van de betrouwbare sluitpost. De thee werd met een 1-0 achterstand weg geslobberd.

 

Ook in het tweede bedrijf lukte het de Vogels niet om de vijandelijke touwen te vinden. De bezoekers die overwegend op safe speelden waren aanvankelijk sterker er verzuimden de marge te verruimen. Vervolgens was het woord weer aan de thuisclub en werd het een tijdje éénrichtingsverkeer dat in een doodlopende weg strandde. Combinaties door het midden mislukten telkenmale en hoge ballen waren voor de kopsterke verdedigers van de opponent. Het zat er niet in. De mannen van trainer Arie van Dijk liepen tegen een muur op waar geen gaatje in was te ontdekken. De derde nederlaag was een feit na een goede pot die echter niet werd beloond met de punten. Die stalen de bezoekers mee.

 

 

25/01/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media