HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren1 | Katwijksevogels vlogen hoger dan IJsselmeervogels

Grootmacht twee keer verslagen

Het is met de Katwijkse Vogels net zo veranderlijk als het onstabiele weer. Regen en zonneschijn wisselen elkaar met de regelmaat van de klok af. Zo ook op sportpark de Westmaat, het bolwerk van de ‘rooien’ die met de overwinning van de Katwijkers de titelkansen zagen slinken, Omdat SC Genemuiden thuis tegen VVSB dure punten morste en RKAV Volendam uitgleed op bezoek bij HSC ´21 mogen de rooien nog enige hoop koesteren. De knappe overwinning van de Katwijkers zou in principe betekenen dat de ploeg het volgend seizoen weer op Derde Divisie niveau mag acteren, doch verkoop de huid nooit voordat de beer geschoten is.

Assistent trainer Joost den Hollander was uiteraard een en al glimlach na de zwaar bevochten overwinning. In zijn team voor de zoveelste keer een gewijzigde opstelling omdat nu de spitsen Roy van Leeuwen en Maarten Reyneveld ontbraken. Maar middenvelder Tom Bijen compenseerde dit met twee treffers waardoor hij topscorer van de roodzwarten is.

Den Hollander: ‘We hebben vooraf de beelden van IJsselmeervogels goed bekeken en vanwege het ontbreken van Roy van Leeuwen en Maarten Reyneveld heb ik voor een 5-3-2 opstelling gekozen. Wij wilden hun hoge backs vroegtijdig opvangen maar na de rust gingen wij meer vanuit de as en in een 4-3-3 opstelling voetballen. Het pakte allemaal goed uit maar in de blessuretijd was het vrouwen en kinderen eerst om de 2-1 voorsprong te verdedigen’ keek hij met voldoening op de geleverde prestatie terug. Het was in de blessuretijd inderdaad billenknijpen toen er vijf achtereenvolgende corners door de gastheren mochten worden genomen. De Katwijkse Vogels overleefden deze hectische slotfase en hebben door deze collectieve prestatie het perspectief over een volgend verblijf in de Derde Divisie weer volop de ruimte gegeven.

Het was op de Westmaat aanvankelijk van beide zijden aftastend zonder spectaculaire momenten voor de beide doelen. Doch binnen het kwartier namen de bezoekers de leiding door Tom Bijen die na een voorzet van Vincent Noordam die de wanorde in de rooie defensie het beste wist in te  schatten. Bijen prikte het leer achter doelman Julian Prinsen. Een lekkere opsteker voor de Katwijkers die echter nog voor de pauze de gelijkmaker van Niels Butter moesten incasseren omdar de bal maar niet uit het Katwijse verdedigings gebied kon worden geruimd. Derhalve een terechte 1-1 op het scorebord bij half time.

Direct na de hervatting drong de thuisclub aan, wetende dat het moest winnen om in de titelrace te blijven. De vandaag zwartblauwe defensie overleefde en de Katwijkers gingen brutaal op jacht naar meer. Het betaalde zich uit door aandringen en balverovering waardoor Tom Bijen vrij kwam en koelbloedig de mogelijkheid benutte om zijn tweede en de winnende achter Julian Prinsen te schieten. De thuisclub vol overgave op jacht naar de gelijkmaker maar doelman Pim van der Plas voorkwam deze. Door de ruimte die er ontstond kregen de gasten nog volop mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Maar doelman Prinsen gunde Sieb Rutgers,Tom Bijen en Alljerau Mercera de alles belsissende treffer niet en volgde er een hectische slotfase die de Katwijkers overleefden.

FC Rijnvogels, Van der Plas, Van den Over (48. Macrander), Michel. Scholten, Driebergen, Van Paasen, Bijen, Iliohan ( Rutgers), Van Montfort (78. Haddadi), Noordam, Mercera.

Scoreverloop. 12. Bijen 0-1. 35. Butter. 1-1. 62. Bijen 1-2.

 

20/04/2024


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media