JO13-2: Sluit het jaar in glans af

2-12-2017

FC Rijnvogels – Meerburg JO13-4 1:0 (0:0)

Op een waterkoud Sportpark De Kooltuin pakt Rijnvogels JO13-2 op karakter de drie punten. In het doel stond vandaag Boaz, omdat de zieke Jaimy helaas afwezig was. Colin en Jelle maakten daarnaast weer minuten en stonden in de basis. De Vogels begonnen goed, maar halverwege de eerste speelhelft viel het opeens weg. Slordige passes, verliezen van duels en voetballend was het onder niveau. Meerburg kon daarvan niet profiteren en met de brilstand (0:0) gingen we rusten.

Na de rust een beter Rijnvogels. Er was meer strijd, inzet en op karakter wonnen we duels. Hierdoor kwamen we in de wedstrijd en kregen we kansjes. Het was uiteindelijk Tyrell die de 1:0 maakte uit een pass van Finn en de keeper kansloos liet. De score had nog eventueel verdubbeld kunnen worden, maar dat was misschien wel teveel van het goede geweest. Meerburg zette nog aan, echter miste het voorin de stootkracht. Aan het einde van de wedstrijd moest Justin nog een bal van lijn halen en kwamen we nog goed weg. Uiteindelijk bleef het hierbij en winnen de Rijnvogels op karakter een belangrijke wedstrijd!

9-12-2017

GOL Sport JO13-1 – FC Rijnvogels 2:0 (1:0)

De laatste competitiewedstrijd van dit najaar en als we deze winnend afsluiten eindigen we minimaal op plek 3. Een mooie doelstelling en beloning voor de sterke reeks van de Vogels. Onder koude en regenachtige omstandigheden lopen we achter de feiten aan. GOL Sport komt na drie minuten al op een 1:0 voorsprong. Wij moeten daarna eigenlijk al op 1:1 komen, maar Dennis kan de kans niet verzilveren. Door een hevige regenbui gaat het vuur uit de wedstrijd en komen beide teams tot geen kansen meer.

Na de thee een fel en beter Rijnvogels. We voetballen naar voren en komen beter in de wedstrijd. De intenties zijn goed, maar op 20 meter van het doel stokt het. Onze aanvallers (Frank, Justin en Tyrell) worden niet of moeilijk bereikt. GOL Sport zakt helemaal terug op de eigen helft en de vrije man vinden is erg moeilijk. Het is hopen op die ene uitbraak die een doelpunt kan opleveren. Geheel tegen de verhouding in valt die aan de andere kant van het veld (2:0). Daarmee komt er een einde aan onze ongeslagen reeks van 7 wedstrijden.

16-12-2017

FC Rijnvogels – Blauw Zwart JO13-2 3:0 (1:0)

Om het jaar af te sluiten spelen de Rijnvogels een oefenwedstrijd tegen Blauw Zwart JO13-2. Dit team speelt een klasse hoger. Een mooie testcase dus. Wij beginnen heel erg goed aan de wedstrijd en het veldspel speelt zich op de helft van Blauw Zwart. Zowel in balbezit als in balverlies schakelen wij razendsnel om, want binnen meestal 5 á 10 seconden hebben we het leerwerk weer terug in de ploeg.  Het is uiteindelijk Tyrell die de 1:0 op het scorebord zet na een mooie actie van Roestam. In de resterende tijd van de eerste helft zijn er nog genoeg kansen en mogelijkheden, maar het blijft bij deze stand.

In de tweede speelhelft probeert Blauw Zwart naar voren te voetballen en druk te zetten. Dit lukt ze voor ongeveer tien minuten. Daarna pakken de Vogels de controle over de wedstrijd. Mooie aanvallen en leuke combinaties leveren in eerste instantie nog niks op. Voor het eigen doel verdedigt de Wassenaarse ploeg met man en macht. Een afstandsschot van Justin is onhoudbaar voor de keeper en geeft ons de verdiende 2:0 voorsprong. Vlak voor tijd maakt de mee naar gelopen Bram Haasnoot nog de 3:0. Een heerlijke voetbalwedstrijd om te zien, zeker als supporter van de Rijnvogels.  Complimenten naar de jongens, want jullie hebben het beste voor het laatst bewaard..

De eerste helft van het seizoen.

De winterstop is bereikt en daarmee kunnen we terugkijken naar de eerste seizoenshelft. Het seizoen begon goed, maar al in de derde wedstrijd volgde er een domper door de verliespartijen tegen Graaf Willem VAC (2:1) en daarna ook tegen winterkampioen SJZ (1:5). Gelukkig was nu iedereen scherp en werden de volgende 7 (!) wedstrijden niet verloren. Dit ging af en toe vrij makkelijk, maar soms hadden wij met sterke tegenstanders te maken zoals Haagse Hout, SVC’08 en Meerburg. De laatste wedstrijd ging echter verloren (2:0 tegen GOL Sport) en daarmee eindigen we in de competitie op plek 4.

Dat de ploeg genoeg voetbalvermogen in zich heeft weten we. Kijkend naar de laatste wedstrijd tegen Blauw Zwart hebben we kunnen genieten. Alle trainingsvormen en geleerde oefenstof kwamen tot uiting en dan komen we ook uit bij één van de sterke kanten van de JO13-2. De mentaliteit van het team in en rond de wedstrijden is geweldig! Iedereen is altijd aanwezig op de trainingen en niemand doet moeilijk om elkaar een handje te helpen.

Op naar een mooi, gezond en sportief 2018 en natuurlijke fijne feestdagen toegewenst!