JO15-2 speelt nuttige oefenwedstrijd

Zaterdag 25 februari speelde JO15-2 een oefenwedstrijd tegen de jongens van Docos JO15-2. Zij spelen een klasse hoger en vooraf was het dus al duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden als dat er de laatste weken gespeeld is. Coach Bart was afwezig i.v.m. de wintersport en ook Ruben was afwezig. Hij was ziek. Voorafgaand aan de wedstrijd hield interim coach René nog even een korte bespreking in de nieuwe besprekingsruimte. Hij benadrukte o.a. het positiespel dat gespeeld moest worden en het geduld dat men moest opbrengen. Bij vlagen zagen we dit terug in de wedstrijd. En dat is een goed teken. Want met nog wedstrijden tegoed tegen Katwijk, Docos en Blauw Zwart dient het vizier weer op scherp gesteld te worden. En dat vizier is gericht op het kampioenschap.

Simon en Koen B. begonnen als wissel. De eerste kans van de wedstrijd was voor FCR. Alex mocht een vrije trap nemen net op de helft van de tegenstander. Hij zag Robin de diepte in vertrekken, maar het schot was net iets te hard voor Robin om er nog een teen tegenaan te krijgen. 0-0 dus nog. Een paar minuten later liet Docos van zich horen. Een schot uit de tweede lijn belandde gelukkig op de paal. Het spel ging gelijk op en van een duidelijk krachtsverschil was geen sprake. Koen v Egmond verdedigde alert en kwam goed voor zijn man. Hij kon zomaar oplopen, maar helaas miste zijn schot alle kracht en kon de boomlange keeper de bal makkelijk oprapen. Boomlang was ook de directe tegenstander van Chris. In de 25e minuut gebruikte hij goed zijn lichaam en zette Chris gemakkelijk opzij. Ook Emiel was kansloos op het goed in de hoek geplaatste schot, 0-1. Hiervoor hadden Alex en Levi (geblesseerd) plaats gemaakt voor Simon en Koen B. Na de goal wisselden Simon en Chris van positie. Simon kon veel beter verweer geven aan de lange linksbuiten en deze beslissing, die ze zelf maakten, was een juiste. Dat Chris wel even moest wennen aan zijn nieuwe positie was wel duidelijk. Als voorstopper hoef je eigenlijk maar 1 ding te doen in de wedstrijd en dat is de spits vd tegenstander uitschakelen. In de 27e minuut kregen we de kans op de gelijkmaker. Owen werd weggestuurd in de diepte en mocht alleen op de keeper aflopen. Zijn schot was laag en in de hoek, maar net niet goed genoeg om de keeper te verschalken. Owen speelde deze match in de spits en kan terugkijken op een prima wedstrijd. Een uitstekend aanspeelpunt en de acties op de juiste momenten. Nog voor rust kwam Docos op 0-2. Een twijfel in onze defensie, een goed anticiperende tegenstander, een koele afronding. Een paar minuten later kreeg FCR weer een vrije trap te nemen net over de middellijn. Dit keer zette Simon zich achter de bal. Waar iedereen verwachtte dat Simon de bal in de drukke 16 zou plaatsen, had hij iets heel anders in zijn hoofd. Een schot gedragen door de sterke rugwind werd ternauwernood gered door de Leidse goalie. Zonde, maar goed gezien van Simon. Ruststand 0-2.

De tweede helft verliep wat rommeliger. Robin en Koen v Egmond startten als wissel. De eerste 10 minuten was er nog wel de controle van FCR, maar er werden geen kansen gecreëerd. Die kreeg Docos wel in de 11e minuut, maar na een scrimmage voor de goal werd de bal over geschoten. Daarna werd het een meer open wedstrijd. Aan beide kanten werden wat meer fouten gemaakt en Docos kwam zelfs met 10 man te staan. Halverwege de 2e helft werden Chris en Dieneke gewisseld. Het spel golfde op en neer. FCR “vergat” het positiespel te spelen wat gevraagd werd en ging weer op de automatische piloot opportunistischer spelen. Het leverde een paar fraaie aanvallen over de flanken op, maar echt gevaarlijk werden we niet. Aan de andere kant werd er teveel ruimte weg gegeven en ontstonden er een aantal hachelijke situaties voor de goal. Het was aan Emiel te danken dat de marge beperkt bleef tot 2. Met drie à vier mooie reddingen hield hij zijn team nog in de wedstrijd. Toch leverde het slotoffensief van FCR geen goals meer op en stond de stand op 0-2 toen de scheidsrechter affloot. Een 0-2 verliespartij, maar veel opdrachten die goed uitgevoerd werden. Deze wedstrijd was als wake-up call bedoeld door Bart en hij kan tevreden zijn. JO15-2 heeft laten zien dat er nog volop scherpte en rek in de ploeg zit en kan de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet zien.

De foto’s zijn van de vorige wedstrijd tegen Quick Boys. Bedankt Jeanet voor de mooie foto’s.