SVC’08 Vr1 – FC Rijnvogels Vr3 5-2

Ook deze week geen punten voor Vrouwen 3 en wederom was het verval na de eerste helft groot. Na een vrijwel geheel gedomineerde eerste helft, met een onterechte ruststand van 2-2, ging het na rust helemaal mis en kon SVC naar een ruime overwinning uitlopen. Ook nu weer lange tijd niet de mindere. In balbezit lieten we mooi combinatiespel zien maar verdedigend moeten we nog heel veel stappen maken.

Vanaf het begin van de wedstrijd namen we het voortouw en waren we de bovenliggende partij. Laura de Best speelde enorm gedreven en was bijna niet af te stoppen door de verdedigers van SVC en al rap lag de 0-1 in het mandje. Laura had een paar schitterende schijnbewegingen in de heupen waarmee ze diverse tegenstanders het bos in stuurde en alleen voor de keepster maakte ze geen fout en ronde beheerst af. Helaas kwam ook nu onze tegenstander vrij snel en gemakkelijk aan de 1-1. Omdat we niet doortastend verdedigden kon SVC door onze verdediging komen en de vrije vrouw voor ons doel vinden. Voor de SVC spits was het vervolgens een oud kunstje om van dichtbij onze keepster kansloos te laten. Dat was echt een goal die uit de lucht kwam vallen want we speelde in die fase veel beter dan SVC. De mouwen werden weer opgestroopt en we gingen weer ten aanval met in de hoofdrol Laura en Inge Gerring die op het middenveld na goed doorzetten de bal wist af te pakken en direct Laura aanspeelde en wederom was het raak, 1-2. Na een half uur spelen wederom een gigantische kans voor Laura als Inge haar, volledig vrijstaand voor de goal, met een mooie voorzet weet te vinden. Helaas schiet ze te gehaast de bal naast. Zonde want ze had een hattrick verdient en ons het broodnodige vertrouwen kunnen geven. Tot overmaat van ramp komt SVC vlak voor rust met een frommel doelpunt op 2-2. Balen want die 2 tegendoelpunten waren echt onnodig, tot dusver speelden we veel beter dan SVC.

In de tweede helft trof het noodlot ons al heel snel want in de 46e minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip na een, in zijn ogen, overtreding van Brenda van Beelen. Volgens een paar SVC fans die bovenop stonden speelde Brenda eerst de bal en struikelde haar tegenstander daarna over haar benen. Maar ja daar hadden we na de wedstrijd niets meer aan. De scheidsrechter floot eigenlijk best goed en dit foutje ach dat kan de beste overkomen. De penalty werd benut en het wedstrijdbeeld kantelde daarna volledig. SVC putte zoveel zelfvertrouwen uit de voorsprong dat ze drie keer beter gingen spelen en wij kwamen er vrijwel niet meer uit. Na 52 minuten werd het, na prachtige combinaties over het hele veld, 4-2 voor SVC. Nog een kans kregen we om terug in de wedstrijd te komen. Inge ging achter een hoge dieptebal aan. De keepster en een verdedigster liepen elkaar in de weg en Inge kreeg een vrije schietkans om de bal vanaf een meter of 20 in het lege doel te schuiven. De bal hobbelde heel lullig, aan de voor ons verkeerde kant van de paal, net naast. Daarmee was ons kruit verschoten maar SVC kon de trekker nog een keer overhalen en de eindstand daarmee op 5-2 brengen.

De derde helft bracht ons, naast koude bitterballen, weer gezelligheid en na de nodige drankjes gingen we weer vrolijk richting huis om feestend de rest van het weekend te vieren. Want je wint samen en je verliest samen…..en verder geen gezeur.