JO13-2 verdiende een overwinning

Van Nispen JO13-1 : FC Rijnvogels JO13-2 2:1 (1:0)

De uitwedstrijd tegen Van Nispen gaat misschien wel te boeken in als een wedstrijd die gewonnen had moeten worden. De Vogels hadden genoeg kansen om een doelpunt te maken, maar net in de laatste fase zat het tegen. Van Nispen was daarin tegen wel efficiënt met het maken van doelpunten. Een slotoffensief in de laatste 10 minuten mocht helaas niet baten en zo gaan de Vogels met een dubbelgevoel het veld af.

De eerste uitwedstrijd voor de Rijnvogels is een feit. Om 9:00 wordt er vertrokken vanaf de Kooltuin, waarbij wij onze reis voortzetten richting De Zilk. Waar het eveneens puntloze Van Nispen onze tegenstander. Met een fitte selectie starten wij om net iets over 10 uur de wedstrijd.

Gelijk vanaf de aftrap zijn de Rijnvogels de betere. Van Nispen wordt fel onderdruk gezet en al snel volgen de eerste kansen voor de Vogels, Dennis (zijnet) en Justin (recht op de keeper) zijn er al dichtbij. Het spel speelt zich grotendeels af op de helft van Van Nispen. Toch komt de thuisploeg er vaak via gevaarlijke counters uit. Gelukkig staat de verdediging erg goed en leid dit tot geen hele grote doelkansen. Na 15 minuten spelen laat Frank zijn snelheid zien. Vanaf de eigen helft pikt hij de bal op en alsof zijn tegenstander niet staan dribbelt hij ze voorbij. Frank geeft een panklare voorzet op Danilo, maar helaas raakt Danilo de bal niet goed en schiet hij naast. Het doelpunt voor de Rijnvogels komt steeds dichterbij, maar in de laatste fase missen we de scherpte. Ook mooie acties van Soltan kunnen niet tot een doelpunt leiden. Maar er is een welbekende voetbalspreuk, als jij niet scoort, dan scoort je tegenstander en dat overkomt de Rijnvogels ook. Net voor de rust krijgen de Vogels opnieuw een counter tegen. De linksbuiten ontvangt randje zestien de bal en schiet de bal langs de uitlopende Merijn. Met een onverdiende 1:0 achterstand zoeken we de kleedkamers op.

In de rust wordt er gewisseld Mart, Niels, Mees & Danilo komen in het veld voor Sybren, Roestam, Boy & Ruben. Het spelbeeld na rust is hetzelfde als in de 1e helft. De Rijnvogels zijn beter en Van Nispen kan maar moeilijk de bal kwijt. In de 38e minuut krijgen de Vogels weer een grote kans. Frank is zijn tegenstander weer te snel af en passt de bal naar Soltan. Vanaf randje zestien kan Soltan vrij inschieten, maar de bal wordt geblokt door een verdediger. De rebound daarvan komt voor de voeten van Dennis, zijn schot is recht op de keeper en daardoor kan de keeper redding brengen. Een paar minuten later is de wedstrijd weer in evenwicht. Een klein foutje van de Van Nispen-verdediger en Frank kan de bal oppikken. Met man en macht probeert Van Nispen nog bij onze Roadrunner Frank te komen, maar daar komen ze niet bij. Ook de keeper kan geen redding brengen, want met een droge knal schiet Frank de bal het doel in 1:1! Van Nispen is dan ook weer even wakker geschud, want de eerstvolgende kansen zijn voor de thuisploeg. Maar Merijn verricht een paar goede reddingen en houd de stand gelijk. Toch komt een kwartier voor tijd Van Nispen wederom op voorsprong. Een corner wordt door de Vogels slecht weggewerkt en zo valt de 2:1 binnen. De laatste 10 minuten nemen de Vogels het risico door achterin 1 op 1 te spelen. Een bal op de buitenkant van de paal van Justin is nog de grootste kans die we krijgen. In de slotfase is het Van Nispen die eigenlijk nog moet scoren, maar Merijn staat weer een topwedstrijd te keepen en houd de wedstrijd op 2:1.

Een wedstrijd waar veel meer had ingezeten en we het misschien wel voor rust hadden moeten beslissen. Qua veldspel waren de Vogels de betere, maar net in de laatste fase ontbrak nog de scherpte. Erg jammer, want een overwinning had wel lekker geweest. Volgende week spelen we weer thuis tegen Ter Leede JO13-3. De aftrap is om 8:45. Tot dan!