HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Verdiende zege van het eerste

FC Rijnvogels verzaakt niet op zaterdag

 

Toch blijkbaar een wereld van verschil voor de Vogels om op zaterdag een partijtje te ballen in plaats van op de voor hen vreemde zondag. Op zaterdag steken zij beter in hun verenpak dat bleek ook nu weer in de uitbeurt tegen Urk op sportpark De Vormt. De Katwijkers waren in vorm en vormden nu weer een hecht collectief en speelden weer herkenbaar. Geen zwakke plekken in het team van trainer Dogan Corneille. De Vogels boekten een knappe en verdiende overwinning en na afloop lichtten de cijfers op het scorebord dezelfde eindstand op als vorig seizoen, 2-4. Blijkbaar liggen de Urkers de Katwijkers wel.

 

Het is een niet te verklaren fenomeen dat het nu wel weer gesmeerd liep en er bij tijd en wijlen leuke combinaties op de mat werden gelegd. Het hele team er voor streed en weer geloof in eigen kunnen en vertrouwen uitstraalde met als resultaat de verdiende zege. Deze had nog hoger uit kunnen vallen als er na de 2-4 wat zorgvuldiger met de kansen zou zijn omgesprongen. Maar goed, ‘In het veen kijkt men niet op een turfje’ zoals een oud Hollands gezegde luidt. De buit was immers binnen en ook doelman Richard Strijker voorkwam met enkele fraaie reddingen een grotere nederlaag voor zijn team.

 

De thuisclub kwam iets feller uit de startblokken en vooral over rechts waar Lucas Schraal de roodzwarte defensie overuren bezorgde kwam veel gevaar. Het leverde een aantal corners op die niets opleverden. Het evenwicht in de wedstrijd werd hersteld en de Vogels kwamen in hun ritme. De eerste gevaarlijke aanval leverde rendement op. Tom Bijen raakte de paal en de rebound werd door Peer van Paasen dankbaar benut. Een tegenstoot van de thuisclub met een vlammend schot werd knap door doelman Pim van der Plas verwerkt. Even later moest hij in het vissersdorp toch vissen. Jacco Scholten ging in de zestien in de fout en Jarno van Essen zag Van der Plas de goede hoek in gaan maar schoot zijn team vanaf de stip naar de gelijkmaker. Een tegenvaller voor de Vogels die in deze fase op weg naar de 1-2 leken. Tea-time.

 

Kort na de hervatting kwam roodzwart weer op voorsprong. Na een vrije trap van Nabil Haddadi was Tom Bijen de winnaar in een vol doelgebied, 1-2. De Katwijkse jubeltonen waren nauwelijks verstomd of Pim van der Plas was de Katwijkse visser na een snelle uitval die door Lucas Schraal snoeihard werd binnen gepeerd, 2-2. Urk toonde veerkracht maar andersom toonden de Vogels dit ook. Bennie Dunnink haalde namens de gastheren een bal van de doellijn en Aljereau Mercera stuitte op doelman Strijker. Deze keerde een inzet van Tom Bijen en de rebound was wederom aan Peer van Paasen besteed, 2-3. Het duel kon nog alle kanten op in deze vermakelijke en doelpuntrijke ontmoeting. Een stief kwartiertje voor tijd scoorde verdediger Dirk Jan van den Oever de fraaiste Katwijkse treffer. Van buiten de zestien knalde hij zijn team naar de 2-4 en ondanks het slotoffensief van de thuisclub met pompen en lange ballen bleven de Katwijkers overeind en verzuimden de score verder uit te bouwen.

 

FC Rijnvogels. Van der Plas, Van den Oever, Igidi Nwankwo, Schonenberg, Scholten, Bijen, Van Paasen, Haddadi, Noordam (61. De Jong), Mercera, Van Montfort.

 

Scoreverloop. 19. Van Paasen 0-1. 43. Van Essen 1-1. (pen.). 52. Bijen 1-2. 54. Schraal 2-2. 69. Van Paasen 2-3. 73. Van den Oever 2-4.

02/12/2023


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media