Heren 2 | Heren 2 verspeelt onnodig twee punten

In een paar minuten uit handen gegeven

Een comfortabele 3-1 voorsprong bij de rust leek een opmaat voor een reguliere zege op RVVH. Hoe anders pakte het uit en mochten de Vogels blij zijn met een punt na een doelpuntrijk duel dat in een niet alledaagse 4-4 eindigde.

Het tweede begon aanvallend en binnen een paar minuten hadden Kevin van Mil en Sieb Rutgers de score kunnen openen maar doelman Derk Raprecht stond Van Mil in de weg en Sieb mikte net naast. De 1-0 lag voor het oprapen na knap voorbereidend werk van Sieb Rutgers die niet zelfzuchtig was en de bal panklaar voor de voeten van Leroy den Haan legde. Van dichtbij werd de bal van de lijn gehaald. In het evenwichtig duel waarin roodzwart vaak aardig combineerde kregen de bezoekers ook een paar mogelijkheden maar achterin klopte het vooralsnog aardig en doelman Pieter Plug bleek ook attent. De score werd geopend door Juliano Rigters nadat Sieb Rutgers was neergehaald. Vanuit een schuine hoek net buiten de zestien verraste Rutgers de doelman die de knikker waarschijnlijk te laat in het vizier kreeg. Via de binnenkant van de paal sloeg de granaat in, 1-0. Niet lang daarna kwamen de gasten op gelijke hoogte door een fraaie treffer van Youri Volkman. Sieb Rutgers die na zijn lange afwezigheid steeds beter in vorm komt schoot vanuit een moeilijke hoek zijn team weer op voorsprong en nog voor de rust bracht hij de 3-1 op het scorebord na aangeven van Jan van Duijn.

Zot kwartiertje

Wat er met de mannen na de rust aan de hand was is moeilijk te achterhalen. In een zot kwartiertje leken zij helemaal van het padje af en RVVH kon door Patrick Lopez en Rutgr Bouts weer langszij komen. Het was een fase waarin de verdediging die voor de rust solide leek, behoorlijk van slag was. In dat zelfde doelpuntrijke kwartier viel de 4-3 dankzij een ongelukkige eigen doelpunt van een blauwwitte verdediger. De doelpuntenkoek was nog niet op en Gazar Dermejean trok met een kopbal de score weer in evenwicht, 4-4 hetgeen ook de eindstand werd omdat beide teams hun kruit hadden verschoten in