HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Monsterzege van het tweede

Nieuwenhoorn afgedroogd in merkwaardige wedstrijd

De fraaie reeks die het tweede in veilige haven bracht, kreeg een bijzonder vervolg.  Er werd op meedogenloze wijze revanche genomen na de 4-3 uitnederlaag, Een droomstart, wegzakken en de tegenstander beter zien worden, een dubieuze penalty mee waarna Nieuwenhoorn- lees een speciale speler, niet het hele team- van de kook raakte. Rijp voor de slacht en de Vogels sloegen gretig toe. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken vermelde het scorebord een niet alledaagse eindstand van 9-1.

Binnen 3 minuten lag de bal al in het Nieuwenhoornse mandje achter doelman Davy Kromhoek. Een fraaie lob over de doelman was de eerste treffer van Owen Peak. Later zouden er nog twee treffers van zijn voet volgen. Oussaim Bakari bracht binnen het kwartier de stand op 2-0 na een zeer puike assist van Mike Zwijnenburg waarna het allemaal wat minder werd en de gasten tot 2-1 terugkwamen door een inzet van Pepijn IJdo die een van de lat terugspringende bal via diezelfde lat maar nu via de onderkant hard achter doelman Pieter Plug poeierde. Tussentijds werd een derde Katwijkse treffer wegens buitenspel geannuleerd.

De mannen uit Nieuwenhoorn kwamen gedreven uit de kleedkamer en zetten flink druk. FCR kroop even door het oog van de naald. Daar waar de gelijkmaker in de warme lucht hing was het na een snelle counter dat op aangeven van Leroy den Haan Owen Peak zijn tweede mocht noteren, 3-1. Op dat moment tegen de verhouding in maar het betekende het begin van de omslag. De Vogels kwamen los. In de ogen van de arbiter had doelman Kromhoek een foutieve actie jegens Leroy den Haan begaan en ging de bal na veel terechte? discussie op de stip. Captain Jan van Paridon liet zich niet van de wijs brengen en schoot met scherp, 4-1. Nadat de bezoekers een fraaie kans om zeep hadden geholpen volgde de ineenstorting en de Vogels de ene fraaie aanval na de andere liet volgen. Leroy den Haan spetterde de 5-1 binnen, Hans Brouwer omspeelde de doelman en tilde de score naar het halve dozijn. De zevenklapper was aan Owen Peak besteed, nummertje acht nam Leroy den Haan weer voor zijn rekening en het slotakkoord was voor Jan van Duijn die een heerlijk geplaatst balletje over de laatste linie van Leroy den Haan het doeltreffende vervolg gaf. Een bijzondere rare wedstrijd in een aantal opzichten die bijna halverwege de tweede helft zou zijn gestaakt maar gelukkig gebruikten de bezoekers bijtijds hun verstand door het veld niet te verlaten

19/05/2024


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media