HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Heren 1 krijgt HSC ’21 niet onder de duim

FC Rijnvogels trekt aan het kortste eind

Na een aardige reeks is het de Katwijkers niet gelukt om zich definitief veilig te spelen. De opponent HSC ’21 uit Haaksbergen deed dit wel door met een 1-0 overwinning onbezorgd De Kooltuin te verlaten. Overigens maakt de naar SJC vertrekkende captain Dirk Jan van den Oever zich nog geen echte zorgen. ‘Al hadden we het vandaag wel af moeten maken’ besefte hij zich ook na het verloren duel met de groenwitten uit het oosten des lands. Het leek een wedstrijd te worden waarin met slechts een treffer de gelukkigste zou worden. Het werd HSC ’21.

Van den Oever was uiteraard teleurgesteld ondanks dat hij tot de Man van de wedstrijd was uitverkoren. ‘Liever had ik gewonnen’ was een te voorspellen reactie. ‘Er waren vandaag te veel slordigheden in het spel en we lieten ons soms te snel inzakken. Vooral in de eerste helft kregen we geen grote kansen maar na de rust toen we meer druk gingen zetten viel de bal vooral bij hoge voorzetten en corners net niet goed’ was zijn terechte conclusie. Alles neemt echter niet weg dat de roodzwarten op een minder niveau acteerden dan de laatste weken. Zonder de geblesseerden Nino Roffelsen, Dennis Bakker, Neville Ogidi Nwankwo en Aljereau Mercera was er nog voldoende potentie aanwezig om minimaal een puntje in eigen huis te houden.

De eerste helft was in evenwicht. De beide teams gaven elkaar weinig ruimte om op te bouwen en de kansen waren aan beide kansen dan ook nauwelijks te vermelden. Geen bloedstollende momenten voor het hok van de doelmannen Pim van der Plas en Bob Peterman die kort voor de pauze een engeltje op de lat bij de kruising had die de pegel van Nabil Haddadi op het aluminium uiteen zag spatten. Kort voordien had de Katwijkse sluitpost een redding in huis bij een razendsnelle tegenstoot van de bezoekers.

Direct na de hervatting kreeg Vincent Noordam na een dieptepass de vrije doortocht maar doelman Peterman redde met de voetwaarmee een ultieme mogelijkheid op een Katwijkse voorsprong ins blauwe hinein teloor ging. De thuisploeg drong nog even aan maar moest na een corner lijdelijk toezien hoe Luuk Schepers na een half verwerkte corner de 0-1 binnen werkte. Dat was nou precies het verschil vandaag. Uit een spaarzame corner scoren de bezoekers en uit de vele corners die de Vogels vooral in de tweede helft kregen viel er geen enkele bal goed. Met dank aan de kopsterke defensie van de gasten die ook nog een half uur met tien man verder moesten. Na slecht uitverdedigen kreeg Tom Bijen een vrije schietkans maar doelman Bob Peterman pareerde het leer buiten de zestien met de hand. Rood voor de goalie die vervangen werd door Jens Keemers. De Vogels kregen een optisch overwicht, veel corners maar wisten het vijandelijke net niet te vinden. Nog drie duels voor de boeg, twee thuis (Urk en DEM) en een uit (DOVO). In principe nog twee puntjes nog om het verblijf in de Derde Divisie te verlengen.

FC Rijnvogels. Van der Plas, Van den Oever, Michel, Scholten (76. Ritgers), Driebergen (87. Van Montfort), Bijen (87. Iliohan), Van Paasen), Haddadi ( 61. De Jong), Van Leeuwen, Reyneveld, Noordam.

Scoreverloop. 53. Schepers 0-1.

04/05/2024


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media