HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Heren 1 fors onderuit in Haaksbergen

FC Rijnvogels laat het afweten

 

‘De iene week is de ârre iet’ zou men in Katwijk zeggen. Als deze onliner ooit van toepassing is dan was het wel na het optreden van FC Rijnvogels op sportpark Grootscholten in Haaksbergen, de thuishaven van HSC ’21. Daar waar de Katwijkse Vogels de week daarvoor de Vogels uit Bunschoten/Spakenburg kleineerden was het nu vrijwel onherkenbaar wat de mannen van trainer Dogan Corneille op de mat legden. Hoe groot kan een wereld van verschil zijn?

 

De trainer deed na afloop even herinneren aan de destijds kansloos verloren wedstrijd tegen Kampong. ‘In de eerste helft deed dit mij weer aan die wedstrijd denken. We hebben vrijwel geen kansen gehad behalve dan die vrije trap van Nabil Haddadi tegen de lat’. Haddadi schijnt hier overigens patent op te hebben want dit is al de derde of misschien wel de vierde keer dat hij de knikker uit een vrije trap op het metaal mikt. Mogelijk zou een eventuele anschlustreffer de spanning in de wedstrijd terug hebben kunnen brengen in een duel dat door de thuisclub werd geregisseerd. Tot op heden schijnt op zondag voetballen niet in het mindsysteem van de Katwijkers te zitten want ze bakten er bar weinig van.

 

De overwinning van de groenwitte thuisclub was volkomen verdiend. Wellicht was de vroege treffer in de 3e minuut van Arantis Roep de adrenaline injectie die de thuisclub vol zelfvertrouwen liet spelen. Bij deze vroege goal was het verdedigen van enkele roodzwarten bepaald niet overtuigend te noemen. Goed, tijd genoeg om te herstellen maar het herstel bleef uit. Kansloos in fysieke duels, slordig in de passing en niet toekomend aan het vaak zo gedegen opbouwen van achter uit. De credits hiervoor gaan naar de gastheren. Na een half uur werd de marge verdubbeld. Een vrije trap werd door wederom Artinis Roep met een boog over de muur tot de 2-0 gepromoveerd. Waarschijnlijk zag doelman Pim van der Plas de bal te laat aankomen. De Katwijkers stelden hier aanvallend nauwelijks iets tegenover en met de verdiende 2-0 brak de rust aan.

 

In het tweede bedrijf leek er iets meer bezieling bij de Vogels waar te nemen en werd er ook meer op de helft van de opponent gespeeld. Mogelijk had het duel een andere wending gekregen als niet direct na de hervatting de bal van Vincent Noordam voorlangs een leeg doel rolde. Daarna echter nog steeds zonder noemenswaardige gevaarlijke momenten voor het doel van Bob Peterman die een enkele keer met de voet moest redden en een vrije trap van Nabil Haddadi boven hem op de lat uiteen zag spatten. Trainer Corneille bracht de lange verdediger Jan van Duijn uit het tweede binnen de lijnen om in de frontlinie voor mogelijk gevaar te zorgen. Een lastige klus want de groenwitte defensie stond als een huis met fysieke en kopsterke verdedigers. Dat bij het scheiden van de markt Yannik de Vries er 3-0 van maakte was nog een extra schepje zout in de Katwijkse wonde die weer geheeld zal moeten worden om aanstaande zaterdag de uitwedstrijd in en tegen Urk tot een goed einde te brengen.

 

FC Rijnvogels. Van der Plas, Van den Oever (65. Ritgers), Igidi Nwankwo, Schonenberg, Scholten, Bijen, Van Paasen, Haddadi (72. Van Duijn), Noordam, Van Montfort (46. De Jong), Mercera.

 

Scoreverloop. 3. Roep 1-0. 31. Roep 2-0. 89. De Vries 3-0.

26/11/2023


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media