JO14-3: Zware Haagse dobber voor de JO14-3

HVV JO14-3 – FC Rijnvogels JO14-3 9-0

Zaterdag 1 september speelde de JO14-3 hun eerste (beker) wedstrijd van dit seizoen. De meesten kenden elkaar van vorig seizoen. Met slechts drie veranderingen in de samenstelling én twee nieuwe trainers voor de groep begon de JO14-3 deze week aan hun nieuwe seizoen. HVV JO14-3 uit Den Haag was de eerste tegenstander. Er was goed getraind deze week, het weer was fantastisch dus de jongens hadden er enorm veel zin in.

Helaas bleek de Haagse tegenstander een paar maatjes te groot. Toch kan FCR in het eerste kwartier nog aardig mee in het hoge tempo van de tegenstander, maar verder als een corner en het daaropvolgende schot over de goal uit de rebound kwamen we niet. HVV daarentegen wist vooral met corners veel gevaar te creëren. Wessel stond oplettend te keepen en kwam een aantal keer goed zijn doel uit voordat de spitsen van HVV echt gevaarlijk konden worden. Toch was ook hij kansloos toen er in minuut 26 gescoord werd door de groen gelen. Op een kopbal uit één van die gevaarlijke corners had niemand een antwoord, 1-0. Het was de tweede goal van de wedstrijd, maar de goed leidende scheidsrechter had al eerder een goal afgekeurd van de thuisploeg. Trainers Guilliano en Jan hadden 1 wissel tot hun beschikking. Rand was wel mee, maar had nog teveel last van zijn teen. Voor onze aanval was het lastig voetballen en Arres, Michiel en Thijn kwamen maar spaarzaam in het spel voor en liepen net als het middenveld al gauw op hun laatste adem. Het middenveld met Yoran, Jelle en Sem kon het na een half uur spelen amper meer belopen. De trainers wisselden na 20 minuten de ene na de andere speler zodat ze even op adem konden komen. Dania begon als eerste wissel, maar kwam dus al snel in het veld. Onze verdediging had het zwaar en de jongens hadden hun handen vol aan hun directe tegenstanders. Jesse, Thijs, Niels en Nick konden niet voorkomen dat HVV vlak voor rust op 2-0 kwam door een mooie lob over Wessel. Met een 2-0 achterstand werd de limonade in de kleedkamer opgezocht.

Tweede helft
In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van de onzen. Het was pompen of verzuipen en met kunst en vliegwerk werd geprobeerd om de aanvalslust van HVV te weerstaan. Maar zoals gezegd was HVV een maatje te groot. Binnen een kwartier werd de voorsprong uitgebreid naar 5-0. Bij die stand raakte Wessel geblesseerd en hij moest zich noodgedwongen laten wisselen. Thijn nam de plek onder de lat over en HVV pakte deze gelegenheid aan om de druk nog maar eens op te voeren. De stand werd uitgebouwd naar 9-0 en FCR smachtte naar het eind. Toch kwamen ze er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar werd tot twee keer toe de aanval net niet zorgvuldig uitgevoerd. De verdiende eretreffer werd derhalve niet gemaakt en bij een 9-0 stand vond de scheids het ook wel genoeg. Na één weekje trainen kunnen we wel stellen dat sommige spelers nog iets kunnen werken aan hun conditie, maar dat er wel veel potentie in deze groep zit.

FC Rijnvogels JO14-3  –  TOGB JO14-2
Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 10.00 uur wordt er gespeeld tegen TOGB JO14-2. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er ook een teamfoto gemaakt, dus alle haartjes mogen netjes in de plooi!