HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Zwaar bevochten eerste winst voor de Rijnvogels

‘Opgelucht’. Dat was de eerste reactie van trainer Hein van Heek. Opgelucht waren ook de trouwe fans die op een zonnige middag ook eindelijk het licht weer eens zagen schijnen na donkere dagen. Na een 4-2 overwinning op jong Almere City werd de rode lantaarn over gedragen aan de gasten. Door deze overwinning waar naar gesnakt werd is er weer aansluiting met een aantal teams in de onderste regionen van de middenmoot. Het geeft houvast en wellicht ook vertrouwen nu de eerste punten in een cruciaal duel in de wacht werden gesleept.

Het zogenaamde staartduel had alle kanten op gekund. Als in de zesde minuut de lat boven de uitstekend keepende Peter Messemaker geen redding had gebracht zou het wel eens heel anders hebben kunnen gelopen. De doelman die met vele parades in topvorm verkeerde, had in de beginfase een engeltje op de lat waarin de bezoekers sterk begonnen. De dreun van de een van de spitsen trilde na op de Kooltuin. Het was de wekker die voor de gastheren afliep. Anders dan in de voorgaande wedstrijden stond er nu een team op de mat dat gedrevenheid toonde. Van Heek: ‘Het stond nu beter en natuurlijk is inzet een eerste vereiste’. Dit kwam er vandaag uit. Na het waarschuwingsschot werd het aanvankelijk een gelijkopgaand duel. De thuisclub werd echter in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Nicky van Hilten. Gesteund door deze meevaller joegen de Vogels door en twee minuten later lag de bal alweer achter de touwen van de overigens uitstekende doelman Mike Grim. Jaap van Duijn- vaak zwaar bewaakt- zette scherp voor en Arno Dijkstra knikte de 2-0 binnen. Een ongekende weelde na een paar belabberde wedstrijden.

De gastheren konden echter niet doordrukken en langzamerhand namen de gasten het initiatief over. Het team uit Almere bleek over behendige spelers te beschikken die de thuisclub op eigen helft terug drongen. De defensie van de Vogels had er handen vol aan. Het was aan doelman Peter Messemaker te danken dat een tegendoelpunt werd voorkomen. Al had verdediger Mart Spierdijk met zijn kopbal na een corner van Jaap van Duijn zomaar de 3-0 binnen kunnen knikken. Het leer vloog echter rakelings naast. Ondanks de druk van de bezoekers leek de theepauze met een 2-0 voorsprong aan te breken ware het niet dat de laatste corner fataal werd. Op randje zestien kreeg Abdel Metalsi ongedekt de bal voor de vrije rechtervoet en liet Messemaker kansloos, 2-1.

Een voorbode dat het in het tweede bedrijf voor de roodwitten nog wel eens lastig zou kunnen worden. Doch na de thee kwam de thuisclub fris en fruitig uit de kleedkamer. Er ontspon zich over en weer een duel met diverse kansen aan beide zijden. Het werd de wedstrijd van de beide doelmannen. Mike Grim etaleerde zijn talenten en collega Messemaker deed niet voor hem onder. Toen Arno Dijkstra na een verre uittrap van Messemaker de blauwe verdediging te slim af was en na twee instanties de 3-1 aantekende leek de thuisclub op de eerste driepunter af te stevenen. Doch na een vrij trap mocht Sven Braken ongehinderd de de 3-2 binnen koppen en de spanning in de match terug brengen. Invaller Romano van der Stoep had na een vrije schietkans aan alle onzekerheid een einde kunnen maken maar schoof de knikker naast. Voordien had Jaap van Duijn met enkele messcherpe voorzetten zijn collgea’s al bediend maar een kopbal van Pieter van den Breggen werd van dichtbij op miraculeuze wijze door Grim gekeerd.

Al met al werd het een spannende slotfase. Beide teams gingen voor de volle winst want met een puntendeling zou men weinig opschieten. Per saldo viel de balans in het voordeel van de thuisclub uit. Op de valreep werd Jop Verhagen ingebracht. Hij was het die na in een eerste instantie gekeerd schot van Romano van der Stoep de bevrijdende 4-2 mocht aan tekenen en daarmee de ontlading op de Kooltuin gestalte gaf. De eerste overwinning is een feit op een team dat voetballend veel in huis heeft. Het had gezien het aantal mogelijkheden eveneens andersom kunnen zijn of  na een open duel misschien wel 5-5.

Opstelling FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Mart Spierdijk, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen. Sander van der Horst, Ogur Kaya (79: Romano van der Stoep). Jim Havenaar, Arno Dijkstra (72: Niels van Veen), Jaap van Duin (88: Jop Verhagen).

Score verloop: 13. Nicky van Hilten (e.d.) 1-0.  15: Arno Dijkstra 2-0.. 45: Abdel Mitalsi 2-1. 66: Arno Dijkstra 3-1. 74: Sven Braken 3-2. 90: Jop Verhagen 4-2.

 

03/09/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media