Zure nederlaag voor Heren 1

TIENTAL RIJNVOGELS REDT HET NIET TEGEN CAPELLE

Binnen twintig minuten leek het eindelijk weer eens voortvarend te gaan met het team dat in de gevarenzone verkeert. Na twee corners van Romano van der Stoep knikte eerst Pieter van den Breggen raak en vervolgens deed Mart Spierdijk het zelfde. Het was op dat moment een dik verdiende voorsprong voor de Katwijkse Vogels die fel van start gingen en binnen twee minuten al een strafschop hadden verdiend. Arbiter Van der Burg vond het waarschijnlijk nog te vroeg in het duel om de duidelijke overtreding op Arno Dijkstra met een penalty te bestraffen. Na de wedstrijd wees het scorebord echter 3-2 voor de thuisclub aan nadat de gasten vrijwel de hele tweede helft met tien man speelden. Met een halve natrapbeweging bewees Bright Ampong zijn teamgenoten bepaald geen dienst. Hij raakte zijn tegenstander niet. ‘Een kinderachtige beslissing van de scheidsrechter’ was de reactie van de verslaggever van TV West. Deze neutrale man had het bij het rechte eind na het zien van de TV beelden. Van der Burg was toch bepaald niet op de hand van de Katwijkers.

De vandaag in het wit gestoken Karwijkers zonder Sander van der Horst, Rob Zandbergen, Ricardo de Vlugt en de geschorste Jaap van Duijn streden voor elke meter. Aan inzet ontbrak het niet en de verdediging met de goed acterende invaller Wouter Soomer gaf amper kansen weg. Slechts een keer moest doelman Peter Messemaker alles uit de kast halen om een vrije trap van Kousemaker over de lat te tikken. Met de 2-0 voorsprong leken de Rijnvogels de rust te gaan halen maar in de slotminuut werd een makkelijk gegeven vrije trap fataal. Bij de tweede paal kon de ongedekte Olaf van der Zande van dichtbij binnen knallen. Dit moment mochten de Vogels zich aanrekenen en hielpen de gastheren daarmee weer in het zadel.

Weer rood

Net als in de heenwedstrijd eindigden de Katwijkers de strijd met tien man. Nu was het Bright Ampong die zich direct na de rust even vergat. Voldoende voor de arbiter van dienst om hem vroegtijdig ten onrechte te laten douchen. Het zou het team van trainer Hein van Heek opbreken. Op het middenveld kwam het telkens een mannetje te kort maar de Katwijkse witten hielden desondanks lang stand mede door een aantal reddingen van Messemaker. De gelijkmaker kon niet uitblijven en het was Kay Fens die na een fraaie aanval de 2-2 binnen schoot. Het ondertal van de Vogels lukte het niet om doelman Bradly van der Meer in verlegenheid te brengen en het was zaak om het ene punt te koesteren. Lang zag het er naar uit dat dit zou gaan lukken maar Wilmar Kousemaker schoot deze illusie aan flarden. De druk op de Rijnvogelveste werd te groot. Capelle dat zich in de eerste helft nauwelijks kansen wist te scheppen profiteerde van de man meer situatie. Bijna zou invaller Ogur Kaya met een geplaatst schot de verdiende gelijkmaker nog hebben aangetekend maar zijn inzet verdween net naast de kruising. Weer een dure en vooral zure nederlaag voor het team in de zorgen. Tel alles bij elkaar op: geen penalty gekregen, een tegentreffer op slag van rust en de rode kaart van Ampong. Zo win je nimmer een wedstrijd.