HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2. Zorgen bij tweede na zware nederlaag

Tweede dieper in de zorgen

 

Na de 7-3 nederlaag bij FC Lisse rijst de vraag of de zorgen omtrent het tweede elftal wel bij iedereen zijn doorgedrongen. Met een gedeeltelijk geïmproviseerd team moest trainer Stefan Schaafsma de strijd in het bollendorp aangaan. Blessures en schorsingen lagen er aan ten grondslag dat de trainer een beroep moest doen op Stef Onderwater en Jack de Jong die beiden geen actieve spelers meer in zijn team zijn. Later in het duel vielen ook nog spelers uit het derde in. Tom van Paridon, Mike Zwijnenburg en Jan van Duijn moesten noodgedwongen opdraven. Goedwillende jongens zonder ervaring op dit niveau. Hoe ziet de toekomst van dit team eruit als het eventueel in de nacompetitie verdaagt of degradeert? De trouwe supporters vragen het zich af. Wie blijven er nog en zijn er nog nieuwe aanvullingen? Alles lijkt in het ongewisse. Onduidelijkheid en onzekerheid voeren de boventoon. Als het team degradeert zal de ooit zo mooi verworven positie in de reserve Hoofdklasse, het hoogste amateurniveau, moeilijk weer worden behaald.

 

Het team speelde weliswaar met inzet maar zonder vertrouwen en keek bij half-time al tegen een hoploos lijkende 4-0 achterstand aan. Doelpunten van Kay Gerritsen, Ayton Dol (2x) en Joshua Kuper waren hier verantwoordelijk voor. Net zo goed als de vele persoonlijke fouten die hier debet aan waren. De vogels stelden hier aanvallend slechts enkele speldenprikjes tegenover met een schot van Jack de Jong (over) en een kopbal van Thijs van Kruistum (net naast). Het tweede bedrijf leek derhalve een formaliteit. Hoe anders zou het echter kortstondig lopen na de hervatting.

 

Beleving en strijd

 

Binnen de minuut leek de 5-0 van Yordi van Tol de definitieve doodsteek voor zover deze al niet gegeven was. Maar zie. Als uit de as herrezen veerden de mannen op. De geest kwam uit de fles. Binnen vijf minuten was de achterstand tot 5-3 genivelleerd. Thijs (2x) en Corné Dijkhuizen knalden er drie achter Nick Baars en deden het vuurtje opladen en het was jammer dat het daarna weer langzaam doofde en de anschlustreffer uitbleef. Alweer een persoonlijke fout leidde de 6-3 in en bij het scheiden van de doelpuntrijke markt moest ook de 7-3 nog worden geslikt. Wat moet je hier verder nog aan toevoegen? Bovenstaande lijkt een helder verhaal met een wazige toekomst voor het tweede. Werk aan de winkel op vele fronten.

 

06/04/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media