HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Zeer aantrekkelijk oefenduel met ruime winst

RIJNVOGELS MAATJE TE GROOT VOOR QUICK, 6-0

De Rijnvogel getrouwen stonden halverwege de wedstrijd tegen zondaghoofdklasser Quick met een big smile langs de lijn. Het scorebord wees 4-0 aan na driekwartier een perfect spelende thuisclub aan het werk te hebben gezien. Gretig, gedreven en in een hoog tempo acterende Vogels vermaakten de fans. Trainer Hein van Heek had ook genoten. Hij liet al zijn beschikbare basisspelers in de beide helften opdraven. Het tweede bedrijf mocht iets minder glans hebben dan de eerste helft, het bleef het aanzien de moeite waard. Het duel was doorspekt met vlot lopende combinaties en fraaie treffers.

De eerste nam Jaap van Duijn al vroeg in de wedstrijd voor zijn rekening. En wat voor een! Vanaf randje zestien zocht hij de verre hoek en met uiterste precisie vond hij de verre bovenhoek. Ook zijn tweede treffer die de 4-0 betekende viel in de categorie ‘schoonheid’. Vanuit ongeveer dezelfde positie geen wilde knal maar een uitgemeten boogbal over de kansloze doelman Patrick Zunderdorp deed het publiek wederom applaudiseren. Tussendoor had Niels van Veen de 2-0 binnen geschoven en na aangeven van Jaap raakte hij de knikker met ietwat geluk maar deze daalde met een boog toch onder de lat binnen. 3-0. Het liep allemaal als een trein bij de gastheren en het was genieten langs de lijn. De bezoekers uit Den Haag hadden hier bitter weinig tegenover kunnen stellen en slechts een keer moest doelman Gert Jan Vlieland echt adequaat ingrijpen.

Zoals te verwachten na de thee een grotendeels andere formatie binnen de lijnen. Ook deze acteurs wilden er het beste van maken en de score verder uit  bouwen. De lat hing in de weg toen Thomas Dijk een afgemeten voorzet van Thom de Vries tegen het aluminium kopte. De 5-0 liet nog even op zich wachten maar moest er haast wel komen. Na een fraaie combinatie was het Jop Verhagen die ook al zo’n beheerste treffer in huis had. Met een fraaie stift versloeg hij doelman Jaap Schoen die in de tweede helft onder de Haagse lat stond. Collega Hans Barnhoorn – nu in het Katwijkse hok – kreeg iets meer te doen dan Vlieland voor de rust maar als hij in actie moest komen stond hij er. Overigens bleef de thuisclub de bovenliggende partij en stond de gasten niet zo gek veel mogelijkheden toe.

In de slotfase werd het halve dozijn vol gemaakt. Een mooie aanval door het midden werd door Thom de Vries trefzeker afgerond en zo pikte hij ook zijn doelpunt in dit aantrekkelijke duel mee. Aanstaande donderdag 7 juli voorlopig de laatste oefenwedstrijd op de Kooltuin, FC Rijnvogels – Haaglandia, aanvang 20.00 uur.

02/07/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media