HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Winst in de slotfase uit handen gegeven

FC Rijnvogels geeft winst in slotfase uit handen

 

In twee minuten even niet bij de les

 

Daar waar een zeker lijkende tweede overwinning voor het oprapen lag, lieten de Rijnvogels in twee minuten tijd in de slotfase deze volkomen onnodig uit de handen glippen. Moeilijk om te analyseren hoe zoiets toch mogelijk is. Twee hoge ballen in de defensie die voordien alles in het luchtruim wist af te weren. Wessel Meijring was de scherprechter die de thuisclub in extremis in extase bracht en de bezoekers een onverwachte kater bezorgde.

 

Alle fases van de wedstrijd in ogenschouw nemende is de 2-2 misschien wel de juiste uitslag. Maar bij een 2-0 voorsprong van de Vogels die voor de rust nog verder uitgebouwd had kunnen worden zag het er niet naar uit dat er een puntje aan gastheer Sportlust ’46 zou blijven. Siebert Rutgers- voor het eerst in de basis- raakte na de 0-2 de paal en Tom Bijen kopte geheel vrijstaand, een panklare voorzet van Roy van Leeuwen over. Dat was allemaal na de openingsfase die voor de thuisclub was. Ware een van die ultieme mogelijkheden in de touwen achter doelman Romero Antonioli beland dan zou het duel al voor de rust beslist zijn. Het kwam echter niet zover.

 

De druk en de opportunistische speelwijze van de gastheren in de openingsfase liet weinig ruimte voor de Katwijkers om in haar vertrouwde spelletje te komen. Pas na een half uur ging er meer dreiging van de Vogels uit en toen Dennis Bakker in de zestien werd onderuit gehaald keerde het tij. Een oude voetbalwet zegt dat de ‘gevelde’ nooit zelf de pingel moet nemen maar Bakker trotseerde deze ongeschreven wet. Vanaf de kalkstip schoot hij de 0-1 binnen. Toen enkele minuten later na aangeven van Roy van Leeuwen Tom Bijen de 0-2 achter Antonioli binnen schoof, leken de bezoekers op rozen te zitten. De mogelijkheden van Rutgers en Bijen daaropvolgend had het team van trainer Thomas Duivenvoorden in een pluche zetel doen belanden. Deze werden echter niet benut en het zou in de hectische slotfase de Rijnvogels de rekening gepresenteerd krijgen.

 

Na de hervatting een evenwichtig spelbeeld. Beurtelings waren beide teams aan het woord. Doelman Yannick Augustinus voorkwam door snel uitlopen dat de thuisclub namens Ahmed Abdallah el Mahdi de achterstand zou verkleinen. Even later kropen de Katwijkers weer door het oog van de bekende naald. Het niveau werd niet echt gehaald al had Dirk Jan van den Oever pech dat na een scrimmage zijn pegel van de lijn werd gehaald. Trainer Duivenvoorden bracht wat verse krachten in voor moegestreden krijgers. Zij konden het spel echter geen positieve wending geven en moesten lijdelijk toezien hoe in de slotfase de thuisclub in no-time de score rechttrok. Vijf minuten voor tijd een 2-0 voorsprong weg geven geeft stof tot nadenken. Dure punten morsen in een competitie die lang en zwaar zal zijn. De ervaren arbiter Wim Bronsvoort had de teugels in handen en hoefde geen prenten te tonen.

 

FC Rijnvogels: Augustinus, van den Oever, Nwankwo, Michel, Driebergen, de Beste, Bijen (67: Dobbe), van Leeuwen (86: de Haas) , Rutgers (77: Bibuljica), Bakker, Tjin Asjoe (86: Massadoui).

 

Scoreverloop: 38. Bakker 0-1 (pen). 42. Bijen 0-2. 87. Meiring 1-2. 89. Meiring 2-2.

 

 

 

 

 

10/09/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media