HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Weer een remise in oefenduel

WEER VERDIENSTELIJK GELIJKSPEL

De einduitslag op het scorebord doet vermoeden dat de balans in dit duel in evenwicht was. Op basis van de eerste helft was hier zeker geen sprake van want het Haagse Quick was het eerste half uur zeker de bovenliggende partij. Op basis van het vertoonde spel in de tweede rondgang mocht de 1-1 uiteindelijk wel verdiend worden genoemd.

De Hagenaars (of zijn het nezen?) deelden aanvankelijk de lakens uit en drongen de vogels veelal terug richting het eigen nest dat overigens goed werd verdedigd door de linies voor goalie Wesley de Ruiter. Een paar halve kansjes en een door De Ruiter gepareerde inzet leidden niet tot een bres in de roodwitte muur. Na een klein half uur kwamen de gastheren wat beter in hun spel en deelden enkele speldenprikjes uit richting doelman Jari Puister. De grootste prik had Pieter van den Breggen uit kunnen delen maar oog in oog met de Haagse sluitpost bleef laatstgenoemde de baas in deze kansrijke situatie. De thee werd drehalve met een maagdelijke score genuttigd.

In het tweede bedrijf lagen de zaken anders. Een klein legertje wisselspelers werden door trainer Hein van Heek de wei ingestuurd en de thuisclub werd de evenknie van Quick dat over een goed team beschikt. Tempo, balbezit en snelle uitvallen beheersten zij uitstekend. De vogels plaatsten hier de nodige gedrevenheid tegenover. Al met al werd het een echte wedstrijd waarin de opponent al snel na de rust de leiding nam. Nabil Hadoui liet met een strakke pegel in de verre hoek doelman Jeffrey Verkerk (na de thee in het Katwijkse hok) kansloos, 0-1. Het antwoord van de vogels liet echter niet lang op zich wachten. Na een gave pass van Joey Lauhouh plantte Roman van der Stoep zijn pantoffel vol tegen de knikker die onhoudbaar voor Puister in de touwen tot rust kwam, 1-1. Het bleef een levendig duel doch er werd niet meer gescoord. De frontlinie van Quick schoot met losse flodders en anders was er nog doelman Verkerk die met attent uitlopen enkele mogelijkheden nivelleerde. In de slotfase waren de beste mogelijkheden nog voor de thuisclub maar een schot van Ricardo de Vlugt vond geen genade in de ogen van Puister en de kopbal van Robbin van Dijk miste de kracht om de Haagse sluitpost te verontrusten. Al met al een leuk duel. Aanstaande zaterdag wacht Katwijk op sportpark De Krom. De vriendschappelijke derby begint om 15.00 uur.

09/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media