Wederom winst voor de meiden van O19

Het nieuwe voetbalseizoen is weer van start gegaan, ook voor de MA1. Een nieuwe trainer erbij, nieuwe speelsters, een nieuwe verslagschrijfster, het moet weer vorm gaan krijgen. De vorige wedstrijd tegen Hillegom MA1 werd gewonnen met 5-2, maar in het begin was het zeker aftasten. Gelukkig ging het steeds beter en konden de meiden met 3 punten terug naar de Kooltuin.
Vandaag staat Docos MA1 op het programma. Albert de Haas , de coach heeft 15 meiden tot zijn beschikking, Kim van Riel is herstellende van een operatie en zit popelend op de tribune te wachten tot ze zich weer bij de groep kan voegen. Met Ebi Meijer op doel, Roos Filippo, Iris van Delft, Romy de Haas en Femke Fielemon in de achterhoede, Anouk Stolk, Naomi van der Horst en Marieke van Hensbergen op het middenveld en Pascale Ooms, Manouk Bastiaans en Johleesa Ruffin voorin. Rianne Schaap, Jedidja van de Put, Lotte Durieux en Mieke den Heijer beginnen op de bank. Het spel begint onrustig, er worden veel lange ballen naar voren gespeeld. Toch speelt Rijnvogels veel op de helft van de tegenstander en zijn er zeker kansen. Maar de bal gaat naast of in de handen van de keeper van Docos. Door een counter komt Docos op voorsprong, net voor de rust.

Na de rust komen de meiden zelfverzekerder het veld op. Er wordt door beide teams fanatiek gespeeld, en wederom kansen gecreëerd. Ook voor Docos, Ebi staat een prima wedstrijd te keepen, een paar keer weet zij de bal uit het net te houden en houdt hierdoor Rijnvogels op de been. Voor de vogels zijn er ook kansen, Marieke schoot helaas in de handen van de keeper. Het lukt Naomi om de gelijkmaker te maken door uit een corner een schot te plaatsen die achter de keeper van Docos beland. Dit smaakt naar meer. Er wordt meer overgespeeld en van achter uit op gebouwd en het zelfvertrouwen groeit. Vlak voor tijd weet Naomi de keeper voorbij te lopen en hem mooi in de hoek te plaatsen. Kort daarop krijgt Rijnvogels een penalty mee, Pascale wordt onderuit gewerkt. Marieke schiet de bal laag in de linker hoek. Het lukt Docos niet meer om aan te sluiten. De stand blijft 3-1 voor Rijnvogels.

Alle meiden hebben hard gewerkt. Door het benauwde weer en kleine blessures, bij een aantal speelsters, is te merken dat er echt weer gewerkt moet worden in het nieuwe seizoen. Maar ik zie dat zeker goed komen, er wordt met veel plezier getraind en wedstrijden gewonnen, GO O19.