HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwenselectie maakt er een gezellig trainingskamp van

Egmond was ditmaal de locatie voor het trainingskamp van de Vrouwenselectie en het was wederom een gezellige boel. Er werd vertoefd op Hoeve Vredesteijn waar voor alle zestig meereisde lieden een bedje klaar stond. Het was ietwat krapjes, maar dat maakte het ook wel weer gezellig.

Vrouwen 1 mocht op vrijdagmiddag het spits afbijten met een potje voetgolf op de banen van Footgolf Nederland in Spaarndam. Een dikke twintig man sterk maakte er een spannende strijd van waarbij het niveau uiteraard erg hoog lag. De weergoden hadden wat extra hindernissen in de vorm van wat plassen geplaatst waar één van de stafleden gretig gebruik van maakte door extra lengte in de trap te genereren maar daardoor wel een nat pak cadeau kreeg. De middag werd afgesloten met een door Yara Haasnoot georganiseerde speurtocht naar haar mobiele telefoon en Wendel van Riemsdijk mocht zich zo aan het begin van het trainingskamp al laten kronen tot speurneus van het weekend. Rond zessen kwamen Vrouwen 2 en Vrouwen 3 binnen druppelen op de locatie. De pastamaaltijd van drie sterren koks Jacco en Yvon ging er zoals altijd weer in als zoete koek. Een beetje extra energie was welkom want na de maaltijd werd er getraind op het prachtige hoofdveld van HSV Heiloo. Het was genieten van de inzet van de meiden en later ook van de penaltybokaal van de trainers georganiseerd door Jan Zwaan. De immer bloed fanatieke Wim Bouckaert wist Matthijs de Vreugd in de finale te verschalken en een heerlijke fles chateau de migraine viel hem ten deel.

Zaterdagochtend was iedereen vroeg uit de veren. De accommodatie bleek nogal gehorig en met een aantal fanatieke boomzagers binnen de selectie bleek de nachtrust minimaal te zijn. De A-selectie en Vrouwen 2 haalden een frisse neus in het centrum van Alkmaar. De kwartaalcijfers van de Primark hebben een prima zetje in de rug gekregen en natuurlijk werden er ook voorbereiden getroffen voor de feestavond later op de dag. Vrouwen 3 speelde laat in de middag en hadden een teamuitje paintballen georganiseerd. Trainer Jan Zwaan bleek ook in een konijnenpak ongrijpbaar voor de verfkogels van de meiden. Vrouwen 1 speelde in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Buitenveldert. Na een vroege achterstand kopte Yara Haasnoot haar ploeg op gelijke hoogte en speelde Rijnvogels erg sterk. Echter werden in tien minuten vier goals simpel weggegeven, maar kon Jannette van Belen de eer nog redden door de laatste treffer van de middag te noteren ondanks dat de vermoeidheid aardig toe had geslagen bij de meiden. Vrouwen 2 speelde ook in Amsterdam tegen 1e klasser Wartburgia. Mirjam Gerling en Manon Heiliegers hadden Vrouwen 2 (spelende in de 3e klasse) op voorsprong gezet en in de tweede helft scoorde ook Marieke van Hensbergen nog. In de slotfase wist Wartburgia dan toch het vege lijf te redden. Een knappe prestatie van het tweede met een 3-3 gelijkspel. Vrouwen 3 bleek niet alleen bij het paintballen met scherp te schieten maar ook tussen de witte lijnen ging het goed deze middag. SV Koedijk kwam met 1-0 goed weg en dus konden de drie teams zich opmaken voor de afsluitende zaterdagavond wat natuurlijk weer een gezellig feestje werd. Vrouwen 2 zocht de bioscoop op en de andere teams maakte er een groot feest van in het huisje en later in Alkmaar. Natuurlijk mocht bij thuiskomst het traditionele broodje knakworst niet ontbreken en daar werd zoals altijd weer gretig gebruik van gemaakt.

Het was weer een gezellig weekend waar veel vrijwilligers hun stinkende best voor hebben gedaan om alles op zowel sportief- als recreatief vlak zo goed mogelijk te regelen. En natuurlijk iedereen die mee is gegaan, want het was weer erg gezellig.

Bijzonder veel dank aan:
• Albert Heijn Kraan
• Hoogvliet Katwijk
• Haasnoot Banket en Brood
• P. van Klaveren & Zn Aardappelen Groente en Fruit
• Het Rijnvogels Gevoel
• Hotel Zee en Duin
• Gerard Schaap
• De Katwijkse Apotheek
• Schuitemaker Vis

29/01/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media