Vrouwen 5 – Wilhemus Vrouwen 1

Wilhelmus VR1 – FC Rijnvogels VR 5

Uitslag: 2-8

Op deze regenachtige zaterdag moest Rijvogels VR5 spelen tegen Wilhelmus VR1. Vanaf de eerste minuten was Rijnvogels de partij met het meeste balbezit dat uite zich ook in de kansen. De eerste kans van Tessa van der Plas werd gericht het hoekje ingeschoten, maar helaas eindigde de bal op de paal. Dat Rijnvogels iets heeft met op de paal en op de lat schieten werd al snel duidelijk, want niet veel later was het Elvira van der Vijver die op de lat schoot. Na 25 minuten gepeeld te hebben schoot Aranka de Wit op doel maar dit schot werd tegen gehouden door de keepster van Wilhelmus. De oplettende Chantal Hulsegge liep door en schoot in de rebound de bal in het doel. Het eerste welverdiende doelpunt was een feit. Rijnvogels bleef kansen creëren en zo kwam ook het tweede doelpunt tot stand. Chantal kopte de bal over de verdediging van Wilhelmus heen, daar pikte Aranka de Wit de bal op en schoot de bal over de grond geplaatst het doel in. Na de aftrap werd er op de helft van Rijnvogels gevoetbald en door een ongelukkige bal belande de bal in het doel van Rijnvogels. Door dit doelpunt kreeg Wilhelmus hoop en ging in de aanval, maar gelukkig had Rijnvogels keepster Nelleke Leeuwenburg nog die een prachtige redding maakte. Vlak voor rust kreeg Rijnvogels een penalty die werd genomen door Aranka, de bal ging via de keeper het doel in. Met een stand van 1-3 werd de rust ingegaan.

De tweede helft werd weer sterk gestart door Rijnvogels en na 3 minuten was er de kans van Inge Gerring. En weer eindigde deze kans met een bal op de paal. Na ongeveer ene kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft lukt het Nelleke niet om haar doel schoon te houden en scoorde Wilhelmus. Maar Rijnvogels maakte dat snel weer goed, want Aranka kreeg de bal van Chantal, nam hem mooi mee en schoot over de grond in het doel. Nog geen minuut later schoot Tessa Ouwehand de bal heel mooi over de keepster heen en vierde het doelpunt met een koprol. Wilhelmus kwam tussendoor ook wel met kansen maar Rijnvogels had een sterke verdediging staan onder andere met Kimberley van Haaren, Daisy Freke, Hannah de Koning en Joyce de Mooij. Wat Tessa Ouwehand kan, kan ik ook dacht Chantal want ook Chantal scoorde heel mooi door de bal over de keepster heen te schieten. Na 25 minuten in de tweede helft kreeg Rijnvogels een corner,  een afvallende bal kwam bij Inge Gerring terecht, die niet twijfelde en de bal door de handen van de keepster heen schoot 2-7. Tessa Ouwehand maakte het laatste doelpunt met een punter in de kruising. Natasja Mimpen-van de Berg probeerde het ook nog met een afvallende bal die ze schoot van een afstandje maar deze eindigde naast het doel.