Vrouwen 4 haakt aan door winst op VVSB ( 3-1 )

Met een mooi lente zonnetje op de Kooltuin werd er om 14.00 afgetrapt tussen de teams uit Katwijk en de Kaninefaaten, die na de carnaval weer Noordwijkerhouters heten.
Rijnvogels starte zeer sterk en voor VVSB het wist lag de bal na een mooie combinatie al in het netje. Elvira vd Vijver  mocht dit doelpunt op haar conto bijschrijven. Rijnvogels voetbalde prima en met mooi combinatie voetbal zorgde het voor druk naar voren. Dat resulteerde in de 11e minuut van de wedstrijd voor een tweede doelpunt voor de Katwijkers.
En hoewel de coach dacht dat het een afzwaaiende voorzet dacht Kimberly Ratchfort daar heel anders over. Ze stormde via de rechterkant van het veld op, sneed netjes naar binnen en knalde de bal in de korte bovenhoek binnen. (2-0)
Na dit doelpunt werd het spel van Rijnvogels wat rommeliger en kwam VVSB wat meer uit zijn schulp gekropen. Toch wist de verdediging van Rijnvogels de bal nog van het eigen doel te houden.
Tot de 37e minuut waarin Een VVSB speelster opkwam en tussen twee man van Rijnvogels doorwilde. Die lieten dit echter niet op correcte wijze toe en de bal ging op de stip. Dat Nelleke Heemskerk al tijden laat zien dat ze een aardig balletje kan tegenhouden weten we al langer, maar is ze ook een goede puitbraapenaltdat is de vraag. Het duurde even eer VVSB er uit was wie het pleit zou gaan beslechten, maar uiteindelijk stond er iemand. Ze nam een aanloop en schoof de bal keurig richting de rechterbeneden hoek. Uitstekend ingeschoten maar niet raak, want volledig gestrekt was het de hand van keepster Nelleke Heemskerk , die de bal langs de buitenkant van de  paal tikte.
Wat overbleef voor VVSB was een corner en een teleurstelling op de gezichten.
Toch komt VVSB in de 42e minuut dichterbij via ee  solo van de spits die fysiek goed doorzette en de bal langs de keepster van Rijnvogels het doel in schoot. (2-1)
Een aansluitend tegendoelpunt vlak voor rust voelt nooit lekker, maar Rijnvogels stelde heel snel orde op zaken, want een minuut later was de stand al weer 3-1 door een doelpunt van de immer rappe Inge Gerring.
Met een 3-1 voorsprong de rust in en de tweede helft weer proberen combinerend de voorsprong uitbreiden zou je zeggen, maar op de één of andere manier werd het spel van Rijnvogels wel verstoord door VVSB. Werkvoetbal is denk de juiste benaming voor de tweede helft waarbij beide teams niet echt tot grote kansen komen. Al is het Rijnvogels dat nog een doelpunt maakt , maar niet de juiste van 2 speelster beroerd de bal en word het doelpunt afgefloten voor buitenspel.
Rijnvogels moet dan nog 20 minuten verder met 10 man, omdat er een speelster met twee keer geel het veld uit wordt gestuurd, maar het team laat het niet toe dat VVSB ook maar één seconde de gedachte kan hebben dat er nog wat te halen valt.
Op een professionele  manier wordt de wefstrijd uitgespeelt en blijft Rijnvogels door de behaalde 3 punten in het spoor van de koplopers.