Vrouwen 3 wint met dubbele cijfers in de bekerronde tegen Quick Boys VR2

Zaterdag 16 september werd de tweede bekerronde gespeeld door Rijnvogels Vr. 3, vorige week kon helaas de tweede wedstrijd tegen Haagse Hout VR1 niet door gaan in verband met de hevige regenbuien, maar vandaag kon er lekker gevoetbald worden. Er is te zien bij Rijnvogels dat iedereen zeer betrokken is bij deze geweldige club, want doordat er geen scheidsrechter te vinden was, heeft onze Nico van Duijn dit taak op zich genomen, wat hij perfect deed, ook de jarige Klaas Meijer die gewoon een potje voetbal kwam kijken, pakte meteen de vlag in de handen om het team te helpen. Een hoop speelsters die niet konden spelen waren te vinden op de tribune. Goed om te zien!

De nieuwe trainer/coach Jan Zwaan heeft de volgende opstelling in petto, Brenda van der Berg in het doel, Roos Filippo, Mieke den Heijer, Sanne Durieux en Patricia Piket in de achterhoede, Maaike van der Berg, Esmay Barnhoorn en Anouk Stolk op het middenveld en Elize van der Plas, Manouk Bastiaans en Marieke van Hensbergen in de voorhoede. Suzanna van Duijn en Kim van Riel begonnen op de wissel.

Rijnvogels begon meteen sterk aan de wedstrijd, in de eerste minuten kregen Esmay, Maaike en Manouk meteen de kans om te scoren maar de bal belande op de paal en naast het doel. De kansen zijn duidelijk voor Rijnvogels, het is dan op aangeven van Maaike, Elize die de bal in de linkerhoek weet te schieten en Rijnvogels op voorsprong zet, even later door goed opbouwen kan Manouk de 2-0 binnen schieten. Rijnvogels kan de druk verder opvoeren en Maaike die op het doel schiet, ziet de bal via een rug van Quick Boy’s in het net belanden, stand 3-0. Vlak voor de rust kan Marieke vanuit een corner de bal in een de rechterhoek schieten, waar het erg druk is bij het doel weet zij een piepklein gaatje te vinden en even later krult Esmay de bal prachtig in het doel.

Rijnvogels gaat met 5-0 de rust in.

Na de rust is Mieke gewisseld en is Suzanna op die positie gekomen, ook is Kim in het veld gekomen voor Anouk.
Het begin van de tweede helft is te benoemen als “ kansen maar niet scoren”, Manouk schiet twee keer op de paal, ook Marieke en Esmay krijgen kansen maar weten niet te scoren. Quick Boy’s krijgt een kans maar de bal beland in de handen van Brenda.

Rijnvogels probeert het eigen spel te spelen en weer goed op te bouwen, Kim kan de bal naar Elize kaatsen en Manouk kan hierdoor scoren, 6-0. Marieke scoort glijdend de bal er even later in, maar deze wordt afgekeurd vanwege buitenspel, maar een mooie actie was het om te zien.
Even later is het Maaike die de trekker overhaalt en de 7-0 maakt. Rijnvogels blijft opkomen en Patricia die links achter speelt kan oplopen en op aangeven van Maaike een beauty van een doelpunt scoren. Doelpunt nummer 9 kan Kim op haar naam zetten, waar de speelsters dachten dat hij naast zou gaan, geeft Kim de bal zo een effect waardoor hij in het doel beland. Het laatste doelpunt schiet Manouk binnen op aangeven van Roos.

Eindstand 10-0.