Vrouwen 3: Trainingsarbeid vertaald zich terug in klinkende overwinning

FC Rijnvogels Vr3 – SEV Vr1
Uitslag: 6 – 1

Trainingsarbeid vertaald zich terug in klinkende overwinning
Afgelopen zaterdag stond er weer een wedstrijd voor Rijnvogels VR3 op het programma tegen SEV VR1, een team wat meedraaide in de hoogste regionen.

Door mutaties moesten we wederom aangevuld worden door enkele dames uit Vr2 en Vr5 aangezien Vr4 zelf een wedstrijd speelde op het zelfde tijdstip.
De 1-4-3-3 opstelling waarin de afgelopen wedstrijden werd gestart bestond uit Brenda van de Berg op doel, Sanne Durieux en Suzanna van Duijn centraal, Manouk Bastiaans linksback en Patricia Piket voor deze gelegenheid rechtsback. Het middenveld centraal Maaike van den Berg, linkshalf Anouk Stolk en rechtshalf Amanda van Haaren. In de voorhoede startten als spits Roos Buckert, Elize van der Plas op haar vaste stekje rechtsbuiten en Aranka de Wit als linksbuiten. Naomi van der Horst had al bijna een complete wedstrijd in de benen en zij startte op de bank. De wedstrijd startte exact op tijd en Rijnvogels ging furieus van start, de trainingen van de afgelopen weken kwamen goed uit de verf. Er waren veel snelle driehoekjes, waarbij door kaatsen en verplaatsen de tegenstander werd weggespeeld. Het zou dan ook niet lang duren eer de eerste goal viel. Een combinatie vanaf het middenveld opgezet door Maaike van den Berg, kwam bij Roos Buckert die met een slimme pass Aranka de Wit in stelling bracht en zij ronde dan ook beheerst af. De druk werd opgevoerd en toen Roos Buckert zich goed vrijspeelde kon zij met een prachtig doelpunt de 2 -0 op het scorebord zetten. SEV kwam er eigenlijk niet aan de pas, echter een verkeerd ingeschatte bal werd door onder getekende verkeerd ingeschat, waardoor een corner ontstond ipv een achterbal. De corner werd goed genomen en viel tussen een kluwen van speelsters in de goal, de dames moesten nog even aan de bak, SEV gaf zich nog niet gewonnen. Na de aftrap werd er direct weer de goal gezocht van SEV, waarbij de keepster van SEV een sta in de weg was en de diverse acties vaak te ver werden doorgevoerd. Elize was een plaag voor haar verdedigster en liet haar diverse malen haar hielen zien. Aranka en Roos wisten met vaak prachtige acties de verdediging te splijten. Ondanks het goede spel gingen we toch maar met 2-1 de rust in.

De tweede helft maakte Naomi van der Horst haar opwachting en mocht Amanda van Haaren na een goede eerste helft rust gaan nemen. De combinaties, ten toon gespreid door de dames van FCR, waren uitstekend en SEV werd de tweede helft compleet weggespeeld. En weer was het Aranka de Wit die, na een spijtende combinatie, de 3-1 binnenschoot. Doordat het veld goed breed werd gehouden werd er ruimte gecreëerd voor het middenveld en de backs. Diverse malen konden Patricia Piket en Sanne Durieux doorbreken en het was dan ook niet verwonderlijk dat ook Manouk Bastiaans van de ruimte gebruik maakte en vanaf haar eigen helft doorstoomde naar de 16 meter en beheerst in de hoek schoot, de 4-1 was een feit. Na 30 minuten in de tweede helft moest Anouk Stolk, die een uitstekende wedstrijd speelde, het veld verlaten om te gaan werken.Helaas werd er daarna een doelpunt afgekeurd welke van uitzonderlijke klasse was. Een prachtige pass van Esmay Barnhoorn in het veld gekomen voor Roos Buckert, belande bij Aranka de Wit, die de bal beheerst aannam, een speelsters van SEV in de luren legde en daarna de bal over de keepster van SEV lobde. Er werd voor buitenspel gevlagd en dit werd overgenomen door de goed leidende scheidsrechter Kuijt. Toch mocht Aranka de Wit haar derde doelpunt maken een combinatie van uit de defensie waar bij de bal via 4 speelsters bij haar kwam en ze de 5-1 binnen schoot. Alle uittrappen van de keepster van SEV werden door de backs van Rijnvogels onderschept en direct werd er weer een aanval opgezet via het ijverige middenveld onder aanvoering van Maaike van den Berg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Suzanna van Duijn een uitstekende bal afleverde bij Elize van der Plas, die in de 16 de keepster van SEV verschalkteen de eindstand op 6-1 bracht.
Een super leuke wedstrijd om te zien van een zeer gemotiveerd team, waarbij elke speelster doet wat hij moet doen en waarbij voor elkaar wordt gewerkt. De speelster van de wedstrijd is met verve Aranka de Wit, die met haar acties en positieve inzet een plus voor het team was.