Vrouwen 3 pakt thuis drie punten tegen Blauw Zwart

In zomerse omstandigheden trad Vrouwen 3 om 14:30 op veld 2 ten strijde tegen onze buurvrouwen van Blauw Zwart. Beide ploegen lieten in het verleden zien niet voor elkaar onder te doen, en de verwachting was dat het een pittig potje zou worden. En na 90 minuten voetbal kon dat ook bevestigd worden. Door allerlei omstandigheden miste wij bijna de heft van onze spelers, maar met een selectie van 21 spelers (waar zie je dat nog?) houden we er altijd nog genoeg over. In het begin was het voor beide teams even zoeken en na een paar plaagstootjes kwamen de eerste kansen na 20 minuten voor de Rijnvogels. Het was Tineke Jonker die, na een mooie aanval, iets te gehaast inschiet. Gevolgd door een vrije trap waarbij Mieneke Hazenoot en Jorine Petitjean elkaar dusdanig in de weg lopen dat ook deze kans niet aan ons besteed was. Daarna een mooi schot van Mieneke, na een schitterende pass van Cecilia Quintero, precies in de handen van de keepster. Blauw Zwart kwam in die fase goed weg maar kroop langzamerhand ook uit hun schulp zonder overigens tot grote kansen te komen. Na ruim een half uur Laat Mieneke de bal op Jorine vallen, schot net over. 41e minuut Mieneke schiet van 30 meter afstand maar via de paal en de keepster ging de bal miraculeus naast. En nog was de koek niet op want vlak voor rust krijgt de diepgaande Jorine wederom een mooie kans maar ook deze schiet zij net over. Met een goed gevoel gaan we rusten, omdat we zoveel kansen creeren moet er een keer een goal vallen.

Na rust hetzelfde verhaal, een mooie kans voor Tineke die na een voorzet vanaf rechts de bal voor het intikken heeft. Maar haar puntertje gaat naast. Daarna twee kansen achteralkaar voor Mieneke, ook deze gaan er niet in. En een oude voetbalwet luid “als jezelf de kansen mist dan scoort de tegenstander”. En dat was ook bijna het geval toen een aanval van Blauw Zwart over links, in een scrimmage voor ons doel eindigde. Het was onduidelijk wat er precies gebeurde maar het resulteerde uiteindelijk in een redding van de op de doellijn liggende Michelle Diesveld. Zij was trouwens de hele wedstrijd al goed bezig en gaf de linksbuiten geen moment het gevoel dat er iets te halen viel. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de spanning toe, wie het eerste zou scoren zou de overwinning zeer waarschijnlijk naar zich toe trekken, en gezien onze kansen zou het wrang zijn als Blauw Zwart hier als winnaar zou vertrekken. Gelukkig gebeurde dat ook niet. Terry Schaap, die deze keer in de aanval stond, trok vanaf de linkerkant naar binnen en toen de bal goed voor haar rechtervoet lag haalde ze verwoestend uit. De bal plofte in het rechter zijnet, en de ontlading bij onze meiden was groot. Blauw Zwart was niet onder de indruk en trok voortvarend ten aanval. Mede omdat we zelf naar achteren liepen kregen zij veel ruimte om op te bouwen maar de ruimtes om te combineren werden heel klein, dus probeerden ze het afstand. En hoe, een prachtig afstandsschot werd al even mooi door de jarige Bonnie Knegt uit de kruising gebokst. Een mooi moment voor beide spelers waar de supporters ook voor applaudisseerden. De wedstrijd werd hierna gecontroleerd uit gespeeld.

Een leuke sportieve wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams waarbij wij aan het langste eind trokken doordat er een collectief stond dat vanaf het begin de schouders eronder zetten en onverzettelijk waren. Complimenten aan de achterhoede die voor het eerst de 0 op het scorebord hield en deden wat ze moesten doen. Aan het creatieve middenveld die, na een mindere wedstrijd, nu wel de juiste voortzettingen wisten te vinden. Aan de aanvallers die keer op keer op de juiste plek stonden maar helaas veel pech bij de afronding hadden. Zonder de anderen tekort te doen, want het was echt een teamprestatie, waren Michelle Diesveld en Bonnie Knegt allebei “Speler(s) van de wedstrijd”