Vrouwen 3 goed maar net niet goed genoeg

De eerste competitie wedstrijd was direct een zware, uit in en tegen Scheveningen. Van oudsher zijn de onderlinge wedstrijden altijd spannend, de stadse meiden spelen met het hart en schuwen de duels niet. Onze meiden proberen voetballend het duel te winnen. Ondanks de 21 speelsters in vrouwen 3 kwamen we uiteindelijk aan 14 spelers in totaal, waarvan er ook 2 (vanwege werk) slechts 1 helft kunnen spelen. Het werd puzzelen om de posities goed te bezetten.

Het eerste kwartier was het (wederom) wennen aan het (te lange) gras en nam Scheveningen het initiatief. Vooral de rechtsbuiten was een probleem voor onze achterhoede. Technisch zeer begaafd en fel was zij enorm lastig te beteugelen. Keer op keer stond zij aan het begin of eind van een aanval en het lukt ons maar niet om grip op haar te krijgen. Na het eerse kwartier begonnen we steeds beter te voetballen, de bal ging goed rond maar het stokte bij de aanvoer naar de aanvallers. Daar ging het met name in de eerste helft te vaak mis. En dat was jammer want er zat meer in, voetballend waren we beter maar we beloonden ons niet. Sterker nog, in de omschakeling was het twee keer Scheveningen die razendsnel naar een 2-0 voorsprong counterden. Steeds na een heel onzorgvuldige pass van onszelf, waar we met meerdere spelers in de aanval waren, werden de aanvallers van Scheveningen snel gevonden en aan het werk gezet. Counters uit het boekje! Wij stelden daar een bal op de paal, schot Mieneke Hazenoot, en van dichtbij een schot hoog over, van Inge Gerring, tegenover. Ondanks de ruststand van 2-0 was ik toch niet ontevreden over ons spel.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Scheveningen rommelde flink achterin, een terugspeelbal op de keepster wordt door haar niet goed verkeerd en de bal beland op de paal. Mieneke was er als de kippen bij om met haar linker de 2-1 binnen te schieten, juist voor de instormende verdedigers. Hoewel onze ploeg hier veel moed uit putten was het even later alweer 3-1 als over onze linkerkant de verdediging eruit gelopen wordt en de voorzet prima binnen geschoten wordt. Even zijn we de kluts kwijt en red Leonie Warmenhoven ons twee keer in een 1 op 1 situatie. We leven nog, en pakken de draad weer op. De passing is een stuk beter nu en er komen ook kansen voor ons. Helaas weten we de juiste voorzetting niet te vinden en kan Scheveningen uit een omschakel moment wederom scoren 4-1. Toch geven we nog niet op en in drie minuten tijd weet Inge twee keer te scoren en staat het 4-3. Nu is het Scheveningen dat even de kluts kwijt is. Het spel gaat nu alle kanten op en van beide zijden worden de mouwen opgestroopt. Uit een hele mooie aanval van Scheveningen scoren zij de 5-3. Wij gaan wat opportunischer spelen en krijgen ook nog een mega kans als we met twee speelsters alleen op de keepster afgaan. Deze buitenkans wordt niet benut, als Inge op de keepster schiet in plaats van een balletje breed. Jammer want dat had ons wederom in de wedstrijd gebracht en dan had wellicht er nog een punt in gezeten.

Toch goed gespeeld meiden. Ondanks de nederlaag ben ik eigenlijk best tevreden over het getoonde spel. Het resultaat is terug te voeren op een aantal duidelijke oorzaken en daar kunnen we de komende trainingen aan gaan werken. De derde helft was in ieder geval weer super gezellig, en hebben we ook nog even met de sponsor kunnen praten. Het bleef nog lang onrustig op de Kooltuin.