Vrouwen 2: Voor een tientje op de eerste rang.

FC Rijnvogels Vrouwen 2 – Woubrugge Vrouwen 1

Uitslag 7 – 0

Voor een tientje op de eerste rang.

Op een zonovergoten Kooltuin werd zaterdag bovenstaande wedstrijd gespeeld. De vraag is of Rijnvogels de uitstekende lijn kan voortzetten en ook de ongeslagen status na de winterstop kan voortzetten. Vorige week werd de koploper nog met prachtig voetbal verslagen. Een winst op Woubrugge zou wellicht weer een plaatsje opschuiven op de ranglijst betekenen.

Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ben Berk was de inleiding tot een leuke middag voor Rijnvogels, dat het goede spel van de afgelopen weken kon voortzetten. Met mooi verzorgt voetbal werd Woubrugge van minuut één af vastgezet op eigen helft en was het Rijnvogels dat de dienst uitmaakte. Het duurt in totaal negen minuten eer de 1-0 kan worden aangetekend. Maakster van het doelpunt is Yara Haasnoot die vandaag de afwezige Esmay Barnhoorn verving op het middenveld.
Leuk om te zien is dat ze met veel plezier deze taak vandaag vervulde en mede door haar enorme inzet Rijnvogels op een positieve manier stimuleerde. Rijnvogels kan over de vleugels steeds goed doorkomen en creëert kansen. In de 20e minuut gaat een schot van Mirjam Gerling richting het doel van Woubrugge, maar geheel zeker of de bal er in één keer in zal gaan is het niet. Aan deze onzekerheid maakt Anne Vlietstra een eind, want ze komt goed inlopen en geeft de bal het nodige laatste tikkie 2-0. De eerste twintig minuten laten al snel zien dat Woubrugge er vandaag niet aan te pas komt. Met een spaarzame uitval probeert men het wel, maar ook verdedigend staat het als een huis bij Rijnvogels. Anna Parlevliet liet op de rechtsback positie bij vrouwen 2 zien waar ze goed in is namelijk het uitschakelen van je directe tegenstander en opbouwend belangrijk zijn voor je teamgenoten. En wat te denken van Elize van der Plas die wederom op een backpositie, dit keer links, liet zien een hele goede verdediger te zijn. Als haar directe tegenstander al het idee had naar voren te kunnen rennen kwam ze als een ware speedy Gonzales achter haar aan en voorkwam ze menig keer dat er gevaar kon ontstaan. Een nominatie voor het elftal van de week waardig.
Vorige week tegen de koploper vergat Rijnvogels zich voldoende te belonen in de eerste helft. Dat was deze week anders de 3-0 volgt al heel snel op de 2-0. Het is Roos Buckert die haar inzet beloond ziet worden. Het is Mirjam Gerling die de bal voor haar klaar legt en Roos tikt de bal keurig in de bovenhoek van het doel. Dan is het wederom Anne Vlietstra die van zich doet spreken. Helaas ziet ze een bal die ze op doel schiet op de lat belanden. We zijn inmiddels in de 29e minuut van de wedstrijd als Yara Haasnoot een bal op doel kopt en haar inzet op de paal ziet komen. De rebound is magnifiek en kopt ze als nog het doel in 4-0. (zie video elders op deze facebookpagina). Een minuut na dit doelpunt geeft ook keepster Brenda van den Berg haar visitekaartje af en voorkomt in een 1 op 1 situatie dat Woubrugge een treffer kan maken. Dit geeft het elftal weer een boost en laat zien dat er op alle linies uitstekend wordt gewerkt. Vlak voor rust is er een vrije trap op het middenveld voor Rijnvogels. Maaike van den Berg neemt plaats achter de bal. Met heel veel gevoel legt ze de bal over de keepster heen het net in en zo kan Rijnvogels met een 5-0 voorsprong de rust in.

Yara Haasnoot en Suzanna van Duijn worden bedankt voor hun diensten en Cobie van Duijn en Patricia Piket komen voor hen het veld in. Patricia laat zien dat ze veelzijdig is en gaat centraal achterin lopen en Cobie mag met haar fijne techniek de positie van Yara op het middenveld overnemen. Even is er een periode waarin Rijnvogels aan het zoeken is en het niet makkelijk heeft om de bal rond te spelen zoals in de eerste helft. Echter in de problemen komen doet het niet. Heel langzaam komt men na 70 minuten spelen weer in het ritme en weet dan via Mirjam Gerling de stand op 6-0 te brengen. De weerstand van Woubrugge is nu echt gebroken. Het moet gezegd beide middenvelders, Maaike en Madelon, bij Rijnvogels werden door de enorme arbeid die ze hebben verricht wat moeier en het ontbeerde hen nog aan kracht om vanuit de tweede lijn te schieten. Dan moet je slim zijn en andere mensen te bedienen. Dat gebeurde en zo kan de beweeglijke Roos Buckert weer eens ingespeeld worden, zij wordt over de knie gelegd en de scheidsrechter kan niets anders dan een strafschop toekennen. Patricia Piket is de koele kikker binnen vrouwen 2, die nog nooit een strafschop heeft gemist. Maar beloof haar 10 euro en ze doet het. Haar te slappe inzet wordt gekeerd door de te vroeg inlopende keepster van Woubrugge. Gelukkig voor haar ziet de scheidsrechter dat en laat de strafschop overnemen. Met wat geluk gaat de bal via de keepster toch het doel in en bereikt Rijnvogels de eindstand van 7-0. Een geweldige uitslag die wederom zal aankomen binnen de competitie. Volgende week reizen we af naar Zoetermeer waar de nummer 3 van de ranglijst DWO ons opwacht. Zij zijn samen met Berkel de titelkandidaat voor het kampioenschap denken wij. Zeker nadat ook deze week Lugdunum verliest en een voorsprong van 7 punten ziet slinken tot 1 punt. DWO is een geduchte tegenstander dat al 8 wedstrijden op rij de winst wist te pakken. Aan Rijnvogels de opdracht om die reeks te doorbreken en zelf op vier gewonnen wedstrijden achtereen te komen. Kortom een leuke uitdaging voor Vrouwen 2.

Ook deze week dingen er weer een aantal speelsters mee voor die felbegeerde bokaal van speelster van de wedstrijd. De keuze is gevallen op de zeer actieve en beweeglijke speelster voorin die bijna altijd aanspeelbaar was deze wedstrijd. ROOS BUCKERT