Vrouwen 2 verliest nipt van Jong Reiger Boys

Zaterdag 23 september stond de eerste competitie wedstrijd voor Rijnvogels Vrouwen 2 op het programma. Jong Reiger Boys kwam op bezoek op de kooltuin, een geduchte tegenstander, waar Rijnvogels zich meteen aan kon meten, een jong team wat ook stond te popelen om deze wedstrijd te winnen, net als Rijnvogels.

Trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom hadden de volgende opstelling in petto, Ebi Meijer stond onder de lat, Bess van den Brink, Iris van Delft, Willemeike Koster en Femke Fielemon in de achterhoede, op het middenveld Marieke Hensbergen, Danique van Leeuwen en Kim van Riel. In de voorhoede Jeanine de Vries, Mirjam Gerling en Sandra Owel. Romy de Haas, Pascalle Ooms en Jedidja van de Put begonnen op de bank.

Met een stralend zonnetje werd er om 11:30 uur afgetrapt. In de eerste minuten schiet Sandra net over, maar Jong Reiger Boys wil ook graag voetballen en voert de druk meteen op, maar ook Rijnvogels creëert kansen, Marieke schiet naast en ballen van  Jeanine en Kim belanden in de handen van de keeper, maar ook de tegenstander voetbalt sterk en Ebi heeft een aantal ballen prima klemvast, ook kan ze er 1 van de lijn plukken. Voor een toeschouwers is het een vermakelijke pot om naar te kijken, hier en daar is Rijnvogels wat onrustig aan de bal maar gaat voor elkaar en coacht elkaar positief. De stand is 0-0 als het rust signaal klinkt.

De tweede helft komen beide teams gefocust weer de kleedkamer uit en zijn gebrand om een doelpunt te maken, Ebi kan wederom twee keer een achterstand voorkomen en Rijnvogels blijft door bikkelen. Een grote kans van Mirjam die de bal net niet in het doel kan krijgen van de tegenstander, maar er heerst meer rust en Rijnvogels straalt meer vertrouwen uit. Romy komt erin voor Iris, en Jedidja voor Jeanine. Op het moment dat er gewacht wordt op een voorsprong kan Jong Reiger Boy’s de 0-1 binnen tikken, jammer maar de koppies blijven omhoog.

Kim kan door een vrije trap, de bal op een presenteerblaadje geven aan Mirjam, die deze erin knalt, de stand is gelijk! De kansen blijven komen, maar helaas kan de tegenstander deze als eerste benutten en is de stand 1-2. Dan alles of niets, er gaat achter 1 op 1 gespeeld worden, Willemeike wisselt met Pascalle. De laatste minuten tikken weg en helaas neemt jong Reiger Boys de punten mee naar huis.

Maar het was een boeiende pot om naar te kijken !