Vrouwen 2: Een tevreden trainer

FC Rijnvogels Vrouwen 2 – Lyra Vrouwen 2
Uitslag: 14 – 1

Na twee weken trainen speelde Vrouwen 2 hun eerste wedstrijd van het seizoen 2016/17.
Tegenstander Lyra Vrouwen 2 komt uit in de 4e klasse en beschikt over een vrij nieuwe selectie en werd aangevuld met een paar meiden uit Vrouwen 1, dat later op de dag oefende tegen FCR Vrouwen 1.

De selectie van Vrouwen kende al een goede voorbereiding in de training waar samen werd gewerkt aan techniek en conditie onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Wim Bouckaert. Opdracht in de wedstrijd was direct druk zetten naar voren en bij balverlies de tegenstander al vastzetten op hun helft. Vanaf de aftrap zette Tirza Kromhout dan ook direct druk en wist de bal te veroveren, waarbij ze Maaike vd Berg in stelling bracht, die beheerst afronde. Dit in tegenstelling wat werd vermeld op Twitter @FCRVrouwen2 waar Roos Buckert in eerste instantie het doelpunt kreeg toegekend. Amper elf minuten later maakt Roos dan wel haar doelpunt en maakt de 2-0. Rijnvogels voerde haar taken erg goed uit en overklaste Lyra. Er werd goed samen gespeeld en het was goed te zien dat het elftal de nieuwelingen en de 3 Ma1 speelsters goed kon inpassen. Heel fijn is dat debutant Anne Vlietstra overgekomen van 5e klasser Katwijk Vrouwen 1, zich al snel aanpast naar het niveau van de 3e klasse. Ook zij deelt mee in de vreugde en maakt na 27 minuten spelen de 3-0 na een heerlijk dribbelactie door de verdediging van Lyra heen. Na 30 minuten fluit Scheidsrechter Henk Scheepmaker af en zit de eerste van 3 periodes er op.
De eerste wissels worden toegepast en zo komen voorstopper Iris van delft, middenvelder Marieke van Hensbergen en speedy Gonzales links buiten Pascalle Ooms binnen de lijnen. Zonder een training in de benen te hebben laten deze meiden zien dat onze Ma1 over zeer goed speelsters beschikt, die moeiteloos meekomen tegen deze tegenstander. In de 47e minuut is het Madelon Visser, die wordt weggestuurd in de diepte en alleen op de keepster van Lyra af kan gaan, wel of geen buitenspel is de vraag maar ze mag door. Vlak voor de keeper kapt ze de bal af en omspeelt haar en rond rustig af. Grote klasse om dit zo beheerst te doen 4-0. De wedstrijd wordt nog steeds gedicteerd door Rijnvogels dat wel af en toe vergeet op tijd terug te schakelen, waardoor Lyra ook tot een enkele aanval kan komen. Gelukkig is de verdediging scherp en geeft weinig ruimte weg. Wel is er in de 49e minuut een scherpe voorzet, maar die wordt keurig gepakt door keepster Brenda vd Berg.
Dan volgt er een heerlijke trap van Marieke van Hensbergen die in de 50e minuut de bal van grote afstand over de keepster van Lyra heen het doel in ziet gaan. Nog voor de tweede periode voorbij klaar is ligt ook de 6-0 in het netje. Maker van het doelpunt spits Roos Buckert.
Het ene doelpunt na de andere valt en de ene is nog fraaier dan de andere. Even een opsomming van de verdere doelpunten makers: 7-0 Madelon Visser van afstand, 8-0 Speedy Pascalle Ooms zelf die naar een paar heerlijke acties eerder buitenom zichzelf beloont voor een goede wedstrijd, 9-0 Tirza Kromhout die bedient wordt door de doorgekomen linksback Patricia Piket, de dubbele cijfers komen van de voet van de in de diepte weg gestuurde Elize vd Plas, die rustig blijft voor de keepster en de bal goed in schiet. Het is nog niet klaar, want de 11-0 komt na een mooie actie van Sanne Durieux voor de voeten van de ingevallen Laura de Best, die goed inschiet. De twaalfde is voor Tirza kromhout even later gevolgd door haar 3e van vandaag de 13-0. Er is nog een hele mooie 14e goal gemaakt door de van eigen helft startende Pascalle Ooms die goed naar binnen trekt en haar tegenstanders het nakijken geeft. Heel rustig tikt ze de bal binnen. Toch speelt Rijnvogels het laatste kwartier rommelig en zie je de krachten wegvloeien, niet gek als je 75 minuten aan het jagen bent op de bal. Advies aan de dames is dan rustig de bal rond te spelen en het vooral simpel te houden. In de laatste minuut is er nog een ere treffer voor Lyra, dat na slordig balverlies op het middenveld er aan de linkerkant snel vandoor kan gaan en met drie tegen twee de verdediging van Rijnvogels verschalkt.

Na 90 minuten spelen zijn beide teams behoorlijk moe en is er lekker wedstrijdritme opgedaan.
Knap dat zonder je tegenstander te vernederen je als team blijft werken aan je voetballende taken, want daar zijn oefenwedstrijden voor. En ja ondanks deze grote overwinning, die nog groter had kunnen uitpakken zijn er genoeg verbeter punten om mee aan de slag te gaan.