Vrouwen 2 te sterk voor UDO

Afgelopen zaterdag stond er voor Rijnvogels vrouwen 2 weer een competitiewedstrijd op het programma.

Het was UDO die de kooltuin bezocht. Een tegenstander die nog wat moest goedmaken, na een verlieswedstrijd in de bekerronde.

Maar Rijnvogels kon de punten zeer goed gebruiken om plaatsen te stijgen in de competitie.

Trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom hadden de volgende opstelling in gedachten:

Ebi Meijer onder de lat. Romy de Haas, Iris van Delft, Amanda van Haaren en Femke Fielemon begonnen in de achterhoede, Danique van Leeuwen, Mirjam Gerling en Pascalle Ooms op het middenveld en in de voorhoede  Jeanine de Vries, Naomi van der Horst en Sandra Owel. Bess van der Brink en Marieke Hensbergen waren afwezig. De bank op veld 2 zat geheel vol, de geblesseerde meiden: Manon Heiliegers, Willemeike Koster, Kim van Riel en  Jedidja van der Put. Na de wedstrijd van Rijnvogels Vr. 3. sloten Roos Bucket, Sanne Durieux en Brenda van der Berg aan.

Om kwart voor 1 was de aftrap. Onder het genot van een straffe wind begon Rijnvogels sterk aan de wedstrijd, de meiden speelden met veel druk naar voren en werden snel in de wedstrijd beloond met een doelpunt van Mirjam, die de bal na een ingooi

van Sandra keurig in de touwen schoot, 1-0.  een opsteker waardoor de meiden nog meer hun kwaliteiten gingen tonen, een vrije trap van Jeanine kon de keeper net onderscheppen. Maar even later was het Naomi die de druk bij de keeper van de tegenstander opvoerde en handig de bal kon binnen tikken, een voorsprong van 2-0  halverwege de eerste helft. Dat smaakt naar meer en als Sandra de bal even later ingooit, heeft UDO nog meer pech, met een eigen doelpunt, daardoor  vergroot Rijnvogels de stand met 3-0. De laatste 15 minuten van de eerste helft creëert Rijnvogels veel kansen, Iris, Jeanine en Mirjam kunnen helaas de voorsprong niet verder vergroten. Ook UDO krijgt een aantal kansen maar Ebi redt de ballen prima en houdt hierdoor de 0.

De tweede helft heeft Rijnvogels de wind tegen maar blijft keurig samen spelen, werken hard voor elkaar en coachen elkaar positief, iets wat de toeschouwers graag zien. Femke krijgt een kans maar schiet helaas naast, ook Pascalle en Jeanine proberen het, maar de keepster van UDO heeft de bal klemvast. Roos komt erin voor Amanda en Rijnvogels moet een kans van de tegenstander bijna incasseren, maar de bal gaat naast. Even schakelen en weer proberen met de druk naar voren te spelen en dat heeft effect, Roos kan de bal klaarleggen voor Jeanine, die vanuit een draai kan scoren, de stand is 4-0.

Later kan Danique nog een bal voor eigen doel wegwerken, Rijnvogels is de sterkere ploeg die de rust kan bewaren. Helaas moet Sandra de wedstrijd verlaten nadat ze ongelukkig met haar hoofd op het harde kunstgras belandt, Sanne vervangt haar, ook Jeanine heeft last van de enkel en Jedidja kan de laatste 10 minuten haar vervangen.

Maar deze 3 punten zijn meer dan verdiend, een wedstrijd die Rijnvogels het grootste deel volledig onder controle had. Een jong team wat strijd laat zien, voor elkaar en met elkaar !!