HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 2: ‘Soms zit het mee, soms zit het tegen’

Dat waren de wijze woorden van Trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom tegen hun dames van Rijnvogels Vrouwen 2, na de wedstrijd in de nabespreking.
Er is hard gewerkt tegen de dames van Wartburgia vrouwen 4. Maar de 3 punten zijn in Amsterdam gebleven.

De selecties bij de dames van Rijnvogels is deze week bekend gemaakt, dus er kunnen stappen gemaakt gaan worden in alle drie de teams, helaas is het voor de keepers nog niet bekend, maar deze week mocht Ebi Meijer plaats onder de lat nemen.
Bess van den Brink, Iris van Delft, Romy de Haas en Femke Fielemon begonnen in de achterhoede, Kim van Riel, Danique van Leeuwen en Marieke van Hensbergen op het middenveld en in de voorhoede, Jedidja van der Put, Roos Bucket en Sandra Owel.
Pascalle Ooms en Willemeike Koster begonnen langs “de lijn”, want er waren op veld 2 waren geen dug outs of bankjes aanwezig. De hele accommodatie was nog in aanbouw en in de steigers. Gelukkig had Rijnvogels 8 ballen mee want aangezien er geen hekken om het veld stonden aan de waterkant, vlogen de ballen steeds richting de drassige sloot, gelukkig konden Theo en Gerard het pak net drooghouden, want de ballen uit de sloot halen was bijna een padvinders avontuur ! Wat met een hoop gelach maar net goed ging.

De wedstrijd ging van start op een nat veld, het was Rijnvogels die het spel moest maken, snel en kort spelen, was de opdracht. Vrij snel kan Sandra bijna de openingstreffer maken maar gaat helaas over, ook Roos werkt hard voorin maar de keeper kan de bal vangen. De wil is er, maar het is Wartburgia die de 1-0 kan maken door een foutje achterin, helaas gebeurd het later nog een keer en Wartburgia kan hier nogmaals van profiteren en kijkt Rijnvogels tegen een 2-0 achterstand aan. Maar er word geprobeerd snel te voetballen, door een hands bal bij de tegenstander krijgt Marieke de kans om de achterstand te verkleinen, met een penalty maar de keeper doorziet waar ze heen gaat schieten, gelukkig blijven de koppies omhoog, Danique krijgt een kans en Marieke even later kan ook vanuit de lucht in een draai de bal schieten, maar de keeper zit er weer goed bij.
Wartburgia krijgt een vrije trap en Ebi ziet de bal op de lat stuiteren maar kan hem daarna meteen pakken.
Vlak voor rust kan Jedidja, Sandra wegsturen en die kan de bal van afstand wel in de touwen laten belanden dus gaat Rijnvogels de rust in met 1-2.

De tweede helft komen Willemeike en Pascalle erin voor Bess en Kim.
Rijnvogels lijkt wat meer onder druk te spelen, dus het moet zelf weer tempo maken om zich eruit de spelen, dat lukt de ene keer beter dan de andere keer, net als het lijkt dat Rijnvogels de controle weer heeft is het, het ervaren Wartburgia die de 3-1 kan maken. Een domper maak de meiden laten zich niet kisten, Marieke krijgt een kans maar deze gaat naast, ook een schot van Danique gaat over. Wartburgia kan een bal die Rijnvogels niet weg kan werken veroveren en de 4-1 maken.

Je kunt aan Wartburgia zien dat deze dames al vele jaren samenspelen, ze weten elkaar blindelings te vinden en kunnen slim spelen, helaas had Rijnvogels vandaag het geluk niet, voetballend doen ze zeker niet onder maar vandaag zat het er niet in. Volgende week weer hard werken naar de volgende wedstrijd toe !!

Meer foto’s via: Wartburgia VR4 – FCR VR2 

01/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media