HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 2 overtuigend naar de volgende bekerronde

Het was zaterdagmorgen nog spannend of de voetbalvelden goedgekeurd zouden worden, na de grote hoeveelheid regen, was het zelfs onzeker of het kunstgras bij UDO bespeelbaar was, zelfs toen de speelsters van Rijnvogels gearriveerd waren om 11:15 uur,  moest er gekeken worden of de drainage op tijd het water kon afvoeren. Maar gelukkig groen licht en de tweede bekerronde kon gespeeld worden.

Trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom hadden de volgende opstelling in petto, Ebi Meijer stond onder de lat, Marieke Hensbergen, Willemeike Koster en Femke Fielemon in de achterhoede, op het middenveld in een ruit met Danique van Leeuwen met de punt naar achteren en Jeanine de Vries met de punt naar voren. Kim van Riel op links half en Bess van den Brink op rechts. Sandra Owel, Mirjam Gerling en Pascalle Ooms in de voorhoede.

Amanda van Haaren, Romy de Haas en Naomi van der Horst  begonnen op de bank.

Er waren veel supporters langs de lijn te vinden, maar ook Manon Heiliegers en Jedidja van de Put, die kampen met een blessure, komen  de speelsters aanmoedigen, dat geeft aan dat de motivatie  hoog is onder de damesselectie. Klasse hoor !

Om half 1 begint de wedstrijd, UDO start de eerste minuten fel en Rijnvogels moet even aftasten, het veld is behoorlijk nat en soppig waardoor de bal andere kanten op gaat en stroef over het veld rolt maar er worden wel meteen mooie combinaties gemaakt , zo weten Jeanine, Kim en Sandra elkaar snel te vinden.

Udo krijgt een kans en kan op het doel schieten maar Ebi bewaakt het doel goed. Ondertussen breekt het zonnetje door en de temperatuur is meteen aangenamer.

Halverwege de eerste helft wordt er door Rijnvogels vanuit achteren prima opgebouwd, waardoor Mirjam het eerste doelpunt op haar naam kan zetten, de bal wordt via Jeanine en Pascalle gespeeld. Udo probeert op het doel te schieten, maar Ebi kan de bal prima uit de lucht halen.

Rijnvogels moet meer rust bewaren, want sommige aannames verlopen moeizaam en er worden veel lange ballen naar voren gegeven, wat het spel niet makkelijker maakt. De rust bij de speelsters komt aan het einde van de eerste helft weer terug en Sandra kan de 0-2 binnen schieten na een mooie assist van Kim. Romy komt erin voor Marieke. Pascalle en Mirjam krijgen even later nog kans maar gaan er helaas niet in.

Na de rust en de bespreking komt er een gefocust Rijnvogels naar buiten, dat was meteen te zien door Kim die meteen de bal op doel schiet, waar de keeper net bij kan, ook Pascalle schiet net naast. Er wordt met veel druk naar voren gespeelt. Amanda komt erin voor Pascalle, Rijnvogels blijft kansen creëren, Jeanine schiet net naast, maar kan later Mirjam een assist geven, waardoor Mirjam subtiel binnen schiet, stand 0-3.

Naomi komt erin voor Jeanine. Rijnvogels is sterk en Sandra kan de 0-4 binnen tikken. Er wordt goed gecoached naar elkaar en mooie combinaties gemaakt, maar ook elkaars plekken overgenomen, het is nog vroeg in het seizoen, maar wel dingen die de coaches en het publiek graag zien, het vertrouwen spat eraf en plezier is te zien bij de speelsters. De kansen hopen zich op, Kim schiet helaas net naast maar later  door een bal die Bess uitstekend kan doortikken van Mirjam, kan Naomi de 0-5 op haar naam zetten. De 0-6 is even later ook een feit, die Mirjam wil voorgeven, maar door een UDO speelster ongelukkig in het doel beland.

Het laatste doelpunt is ook een uitstekende actie, waar Sandra de bal kan plaatsen en Naomi met een sliding met buitenkantje rechtervoet de bal in de touwen laat belanden.

De eindstand is 0-7. Een prima uitslag met een sterke tweede helft, ook een bekerronde verder, want doordat Quick Boy’s Vr 1 zich heeft  teruggetrokken, zijn 6 punten genoeg voor de volgende ronde. Klasse gedaan allemaal !!

10/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media