Vrouwen 2 | Goede overwinning op vv Oegstgeest

Vooraf gezien is dit een wedstrijd om de 3e plek die waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie voor promotie. Bij winst van Rijnvogels passeren ze Oegstgeest en staan ze voorlopig op de 3e plaats.

FC Rijnvogels begon sterk aan de wedstrijd en was duidelijk op zoek naar een doelpunt, waar Oegstgeest een wat afhoudende houding aan nam. In de 16e minuut is het raak voor Rijnvogels en hoe. Soraya Hilali krijgt de bal op de linkerkant en met een fraai afstandsschot van buiten de zestien meter krult ze de bal in de verre kruising. 0-1

Dan volgt er een periode dat ook Oegstgeest probeert aan te vallen maar echte kansen zijn er niet Het duurt tot de 39e minuut als Dieneke Petersen er vandoor kan en de bal langs de keepster van Oegstgeest speelt. De bal rolt helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Rijnvogels controleert de wedstrijd maar moet wel de rust bewaren, want het is erg slordig in balbezit. Vlak voor rust is er nog een enorme kans vanuit een scherpe corner van Anna van Duijn Helaas kan de inzet nog net worden gekeerd.

Na rust is Rijnvogels een stuk scherper dan Oegstgeest en kan binnen een kwartier de wedstrijd geheel naar zich toe trekken. Eerst is er een schot op doel dat de keeper loslaat, maar gelukkig voor haar kan Oegstgeest nog net de bal wegwerken. Maar in de 47e minuut is het wel raak. Een heerlijke combinatie over links waar Soraya de één twee aangaat met Dieneke. Soraya loopt door en bedient Dieneke daarna prima. Dan is het appeltje eitje voor Dieneke en is de 0-2. Rijnvogels moet gelijk daarna wel scherp blijven, want Oegstgeest krijgt een enorme kans. Gelukkig is daar nog net de grote teen van Fabienne Koeman, die redding kan brengen. Het duurt niet lang en dan kan het scorebord van Oegstgeest naar 0-3 gezet worden. Bij een snelle felle aanval van Rijnvogels kan de bal nog net weggewerkt worden door de keepster. De afvallende bal komt voor de voeten van Anna van Duijn die vernietigend uithaalt. De koek is nog niet op. Even juicht iedereen al voor de 0-4, maar de bal gaat op de lat. Lang nadenken daarover kon Oegstgeest niet want luttele tellen later is het de ingevallen Mandy de Nijs die de 0-4 maakt.

De rest van de wedstrijd controleert Rijnvogels de wedstrijd en speelt deze zeer professioneel uit.

Deze avond was Rijnvogels een tandje te sterk voor haar tegenstander. Nu doorzetten en deze plek op de ranglijst vasthouden.