HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 2 | Beloften door na thriller in de nacompetitie

Het was er eentje van de lange zit afgelopen zaterdag in de nacompetitie kraker op sportpark De Kooltuin. Rijnvogels had maar liefst 120 minuten nodig om SVO HZM ’22 op de knieën te krijgen.  Ondanks een redelijk veldoverwicht wilde het in de laatste fase nog even niet lukken, totdat de arbiter van dienst in de verlenging naar de stip wees en Mandy de Nijs haar ploeg op het juiste spoor zette door vanaf 11 meter voor de verlossing te zorgen.

Een terechte overwinning voor de jonge talenten al was het wel even billen knijpen in de laatste fase van de tweede helft toen de bezoekers uit Huizen door twee persoonlijke fouten voor open doel faalden in de afwerking. Dat er in die fase een engeltje op de lat zat kun je wel zeggen. Het was vooral een wedstrijd van twee ploegen die keihard werkten en waar Rijnvogels in de laatste 30 meter van het veld het vizier wat scherper had moeten zetten. Gelukkig komt er een vervolg en kan daar van de week hard op getraind worden. Maar deze ploeg verdiend vooral een groot compliment. Dit superjonge team is nergens bang voor en pakt elke uitdaging met beide handen aan. Via Dieneke Petersen, Corine Schenk en Quinty den Haan had het in de reguliere speeltijd de trekker al over kunnen halen maar het moest wachten tot de honderdste minuut van de eerste verlenging. Dieneke Petersen speelde zich goed los en het was de doorgelopen Mandy de Nijs die teveel werd gehinderd volgens de scheidsrechter. Laatstgenoemde pakte zelfde verantwoordelijkheid en liet de keeper kansloos. In de tweede helft van de verlenging bleef Rijnvogels het heft in handen houden en was het MO17 talent Annic Beelen die met een prachtig schot de keeper in de lange hoek kansloos liet. Het feestje had helemaal compleet geweest toen een schitterende voorzet door diezelfde Annic Beelen werd binnengekopt alleen werd de vlag gehesen voor buitenspel.

Blijdschap alom bij onze beloftenploeg bij de laatste drie tonen van de wedstrijd en dat was ook terecht. De overwinning werd gevierd op de buikschuifbaan op het naast gelegen veld waar op sportpark De Kooltuin de slotdag van de familiedagen werd gevierd. Het behalen van de volgende ronde maakte het feestje uiteraard compleet. Een mooie en verdiende overwinning voor Rijnvogels, op naar de 2e ronde. Promoveren is nog steeds een optie.

05/06/2023


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media