HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 pakt volle buit bij het scheiden van de markt

Zelden is Rijnvogels met zo’n heerlijk gevoel de bus in gestapt. In de slotminuten winnen bij koploper Reiger Boys is iets wat elk team graag zou willen bewerkstelligen. Onder de rook van het AZ stadion ging Rijnvogels bij het scheiden van de markt er met de winst vandoor na een puike goal van invaller Jannette van Belen. Rijnvogels heeft de opgelopen schade van de seizoensstart meer dan goed gemaakt en kruipt langzaam naar de koplopers en doet weer mee voor de periodetitel.

Na een keurig ontvangst op het prachtige complex in Heerhugowaard kon deze belangrijke ontmoeting aangevangen worden. Met Cobie van Duijn debuterend in de basis voor de niet geheel okselfrisse Jannette van Belen begon Rijnvogels goed aan de wedstrijd. Mirjam Gerling joeg de Reiger Boys defensie direct de stuipen op het lijf door goed druk te zetten en slechts een teentje tekort kwam op een te zachte terugspeelbal. De wedstrijd was in evenwicht en beide ploegen konden elkaar niet echt pijn doen. Het was niet een hoogstaande wedstrijd qua voetbal. De spanning, de strijd en de belangen maakten een hoop goed. Rijnvogels kon de bal niet lang genoeg vasthouden op bepaalde posities en bij Reiger Boys was dat eigenlijk precies hetzelfde verhaal. De mogelijkheden moesten voor beide ploegen uit de standaardsituaties komen. De thuisploeg vanuit de corners en de bezoekers kregen enkele vrije trappen aan de zijkant van het zestien meter gebied waarbij de kopbal van Anique van der Klaauw tweemaal werd geblokkeerd door de geel-zwarte defensie. Ook twee inzetten van Claudia Owel ging over de goal. Enigszins uit het niets kwam Reiger Boys op voorsprong. De aanvoerder van Reiger Boys, vorig seizoen nog de captain in de Eredivsie bij Telstar, schaarde zich achter de bal en wist met een knalharde pegel van 25 meter keepster Laura Kuijt te verschalken. Rijnvogels moest even bijkomen van deze tik, gaf het initiatief wat aan Reiger Boys maar kwam niet echt meer in gevaar.

Het moest na rust beter. Meer vertrouwen in eigen kunnen, iets scherper zijn in de duels en beter omgaan met de kleine mogelijkheden die er zijn. Reiger Boys is een zeer lastige tegenstander om te bespelen. Zeer degelijk, opportunistisch in de aanval en oerdegelijk in de defensie met een ijzersterke keepster. De peptalk in de rust heeft geholpen, want direct uit de aftrap kon Mirjam Gerling weggestuurd worden aan de zijkant. Rijnvogels pakte langzamerhand het overwicht en ging steeds beter spelen, won meer duels en kreeg enkele vrije trappen rondom het zestien meter gebied. Het gevoel dat er wat te halen was werd steeds heviger en dus werd het tijd voor Jannette van Belen die niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen. Cobie van Duijn ging na meer dan een uur en een verdienstelijke wedstrijd naar de kant. Het werd gevaarlijk rondom de goal van de tegenstander en in de 66e minuut werd Jannette van Belen na een goede inspeelpass vanaf het middenveld achteruit getrokken en dus kon de scheidsrechter niets anders beslissen dan de bal op de stip te leggen. Een klusje voor Anouschka Wolvers en de gelijkmaker ging via de vingertoppen van de keepster op het bord. Doordrukken op een gecontroleerde manier. Mirjam Gerling had de voorsprong op de schoen, maar haar inzet ging naast. De hardwerkende Claudia en Sandra Owel kregen kleine mogelijkheden, maar scoorden niet. Een mooie pass van Tirza Kromhout kon Jannette van Belen in kansrijke positie net niet bereiken. Achterin heersten Anna Parlevliet (uitstekende wedstrijd), Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw en Lisan Kranenburg samen met keepster Laura Kuijt en moest enkel de adem in houden bij twee gevaarlijke vrije trappen van 25 meter van de aanvoerder. Invaller Emma Heemrood kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen en ontlaste de Rijnvogel defensie met heel wat goede bal veroveringen op het middenveld.

De wedstrijd ging in hoog tempo naar het einde en het was onduidelijk of er nog een winnaar zou komen. Tot het gouden moment van Jannette van Belen in de 89e minuut. Een voorzet, de halfhoge bal werd gecontroleerd, wegdraaien en afdrukken. Een echte spitsengoal en alles wat op sportpark De Wending een beetje feeling had met Rijnvogels ontplofte van vreugde. Nog vijf minuten blessuretijd en Rijnvogels verdedigde haar voorsprong met man en macht. In de allerlaatste minuut werd er nog een vrije trap weggegeven vlak buiten het zestien meter gebied. Iedereen die Rijnvogels lief was hield de adem in, maar keepster Laura Kuijt wist met een mooie redding de punten voor haar ploeg te behouden.

Het eindsignaal klonk als muziek in de oren en dus gingen de armen in de lucht bij Rijnvogels. Eindelijk valt dit seizoen het kwartje een keer naar de kant van onze meiden. Het was misschien niet zo sprankelend als vorige week tegen Smerdiek, maar qua inzet, passie en strijd was er niets aan te merken op het spel tegen deze fysiek sterke tegenstander. Door deze overwinning stijgt Rijnvogels naar de vijfde plaats in de rangschikking met zeven punten uit vijf wedstrijden. Een memorabele eerste zaterdag van oktober. Een verschrikkelijk spannende wedstrijd en een prachtig resultaat. Rijnvogels stond er als ploeg. Bedankt voor deze heerlijke voetbaldag.

Opstelling:
Laura Kuijt, Anna Parlevliet, Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw (C), Lisan Kranenburg, Anouschka Wolvers, Tirza Kromhout, Cobie van Duijn (’65 Jannette van Belen), Mirjam Gerling, Claudia Owel, Sandra Owel (’70 Emma Heemrood)

Statistieken:
’37 1-0 Reiger Boys
’66 1-1 Anouschka Wolvers
’89 1-2 Jannette van Belen

Foto’s Adrie Wolvers en D&P Sportfotografie 

 

02/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media