Vrouwen 1 zit in de hoeken waar de klappen vallen

Voetbal is helaas geen eerlijk spel waarbij de beste ploeg altijd wint. Ook vandaag was Rijnvogels heer en meester op eigen park, maar wederom viel de uitslag de verkeerde kant op. Berkel ging er met de winst vandoor en dat is pijnlijk te noemen, want Rijnvogels staat na twee wedstrijden nog met lege handen terwijl het spel en het wedstrijdbeeld iets heel anders laten zien. Wederom een 3-2 nederlaag, geen reden tot paniek maar het wordt wel tijd dat deze ploeg een keer loon naar werken krijgt.

Na een ietwat aftastend begin was het Rijnvogels dat de eerste kans van de wedstrijd mocht noteren. Sandra Owel bediende zus Claudia met een diepe bal en laatstgenoemde bediende Mirjam Gerling met een goede voorzet. De inzet werd helaas door de keeper gestopt. De eerste de beste uitval van Berkel was wel gelijk raak. Twijfelend optreden bij een voorzet vanaf de linkerflank betekende de voorsprong voor de bezoekers. Tirza Kromhout wist na een half uur spelen een schot op doel te produceren wat door de Berkel defensie met de hand werd gestopt. Dat mag niet en dus ging de bal op de stip. Koud kunstje voor onze specialist Anouschka Wolvers die de keeper kansloos liet. Tijd om door te drukken. Helaas bleek net als vorige week het tegenovergesteld de waarheid. De bal werd achterin niet goed weggewerkt en dus kon Berkel vrij doorlopen en de 1-2 binnen tikken. Tot overmaat van ramp werd het net voor rust ook nog 1-3. Een vrije trap werd in de lange hoek gekruld.

Een vreemd gewaarwording op De Kooltuin. Rijnvogels had het beste van het spel, maar was in de eerste helft gewoon niet effectief genoeg. Berkel krijgt de goals in de schoot geworpen en Rijnvogels is de betere ploeg, maar weet het niet uit te drukken in de doelpunten. In de tweede helft was het Rijnvogels wat van quitte af aan de druk opvoerde richting de goal van Berkel. De bezoekers kwamen niet meer over de eigen helft en deed er alles aan om de winst binnen te slepen. Het was vrouwen en kinderen eerst bij de bezoekers en dat deden ze fantastisch. Rijnvogels had net als vorige week misschien wel 70% balbezit. Na 73 minuten kwam eindelijk de verdiende aansluitingstreffer op de borden. Claudia Owel brak goed door en bediende Tirza Kromhout die de bal heerlijk binnen liep. De toeschouwers gingen er nog eens flink achter staan en Rijnvogels deed er nog een schepje bovenop om in ieder geval die gelijkmaker te produceren. Vaak was Rijnvogels nog niet goed genoeg in de eindpass en dus strandden de aanvallen in schoonheid. Tot vijf minuten voor tijd toen Jannette van Belen een haar voet niet helemaal goed achter de bal kon plaatsen en de bal twee centimeter aan de verkeerde kant van de bal tergend langzaam naast rolde.

Na twee wedstrijden staat Rijnvogels nog met lege handen. Ongelofelijk gezien het goede spel wat onze meiden op de mat leggen. De goals tegen komen uit persoonlijke fouten en we hebben teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Het veldspel ziet er keurig uit, nu nog de fine tuning en dan komt het allemaal goed. De kampioen van vorig seizoen verloor immers ook de eerste wedstrijden…