HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 winterkampioen na 8-0 zege

Het jaar 2018 uitgeluid met een klinkende overwinning

Hoe spoel je een nederlaag weg? Zo dus. De laatste wedstrijd van 2018 werd winnend afgesloten tegen Reiger Boys. Met het laatste optreden voor de winterstop werd de grootste zege van dit kalenderjaar bewerkstelligd. Het werd een heerlijke wedstrijd waarin de bezoekers weinig tot niets in de melk te brokkelen hadden. Rijnvogels frivool en vol vuur om de uitglijder van vorige week tegen Berkel goed te maken. Dat lukte uitstekend. Maar liefst acht treffers kregen de trouwe volgers voorgeschoteld. Rijnvogels gaat de winterstop in met zevenentwintig punten uit elf wedstrijden. Een uitstekende score.

Het was weer eens eenrichtingsverkeer op De Kooltuin. Reiger Boys was naar Katwijk gekomen om de schade te beperken en eventueel een puntje weg te snoepen. Al snel werd duidelijk dat dit niet ging lukken. Nadat Romy Scherpenzeel met een geweldige beuk het houtwerk had getest was het na een kwartier raak. Joni Schenk veroverde met een geweldige tackle op de bal het leder en Wilan Gies Broesterhuizen werd na een heerlijke solo pootje gehaakt. De goed leidende arbiter Wijler kon niets anders dan naar de stip wijzen. Een koud kunstje voor topscoorder Jannette van Belen en het is altijd fijn als de ban snel is gebroken. Een kwartier later werd de score al verdubbeld na een mooie individuele actie van Jeanny Harders, die daarna Romana van der Harst wegstak en onze aanvoerder deponeerde de bal direct in de lange hoek. Reiger Boys wist niet wat het overkwam, want drie minuten later wist Bente Boogaard met een ragfijne bal Tirza Kromhout weg te sturen en de spits bleef koeltjes oog in oog met de goalie. De gifbeker was nog niet leeg voor de bezoekers, want Tirza Kromhout was vlak voor rust nogmaals trefzeker. Een voorzet werd door Jannette van Belen knap op doel gekopt waar de doelvrouw moet had om de bal te verwerken was Tirza er als de kippen bij om te profiteren van dit buitenkansje.

Waar vaak de doelpuntenmachine maar één helft op volle toeren draait, werden de goals ditmaal netjes over beide bedrijven verdeeld. Na de thee was het direct weer raak. Wilan Gies Broesterhuizen draaide op de flank haar tegenstander dol en wist de bal keurig voor Romy Scherpenzeel te leggen. Zij twijfelde niet en knalde de bal tegen de touwen. Wederom een mooie goal en er volgden er nog meer. Vlak na het uur een aanval uit het boekje met wederom Jeanny Harders als startpunt. Een goede pass richting Tirza Kromhout, die met een vernuftige voetbeweging Romana van der Harst vrije doorgang gaf richting het doel en dit buitenkansje gretig afmaakte. Ook deze in de lange hoek. Een 6-0 voorsprong en de honger was nog lang niet gestild, al sluipt er altijd een beetje gemakzucht in bij een grote voorsprong. In de 78e minuut raasde Anique van der Klaauw over rechts en werd piekfijn bediend, een mooie voorzet volgde en Claudia Owel kwam goed voor haar tegenstander. Een mooie beloning voor beide spelers en ook nu een goed uitgespeelde aanval. Het slotakkoord was voor Tirza Kromhout, die haar hattrick completeerde na goed doorzetten en net even eerder bij de bal te zijn dan de keepster. Er wordt nog getwijfeld wat mooier was, de manier van juichen of het doelpunt zelf.

Een heerlijke middag, waar goed aan het doelsaldo is gewerkt. Maar liefst vierendertig doelpunten scoorde Rijnvogels uit elf wedstrijden en slechts vier keer moest keepster Danielle Hornes, die werkeloos was deze middag, de bal uit het netje vissen. In eigen huis kreeg het zelfs pas één doelpunt te verwerken. Een klasse prestatie van de ploeg van Wim Bouckaert, die vandaag energiek voor de dag kwam. Door de zege is Rijnvogels winterkampioen en dat werd in de avond natuurlijk gevierd met de zelf georganiseerde feestavond. De ploeg kan trots zijn op de eerste seizoenshelft. Naaste belagers Berkel en Barendrecht maakten geen fout en dus blijft de voorsprong drie punten. Nu genieten van de feestdagen, even weer fris in het hoofd worden en dan fit aan de hervatting van het voetbalseizoen beginnen. Ons vlaggenschip start begin januari weer met trainen, gaat toewerken naar de knock-out ronde in de KNVB beker en daarna op trainingskamp naar Portugal om vervolgens op zaterdag 9 februari er weer te staan uit bij Odysseus ’91. Kortom: het jaar 2019 wordt er eentje om op te verheugen voor Rijnvogels. Iedereen fijne feestdagen toegewenst.

Statistieken
’15 1-0 Jannette van Belen
’30 2-0 Ramona van der Harst
’33 3-0 Tirza Kromhout
’40 4-0 Tirza Kromhout
’51 5-0 Romy Scherpenzeel
’64 6-0 Ramona van der Harst
’78 7-0 Claudia Owel
’86 8-0 Tirza Kromhout

Fotoverslagen: Kees van der Voort (Klik op het blauwe Facebooklogo voor meer!)

 

09/12/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media