Vrouwen 1 wint wedstrijd met twee gezichten

Het doordeweekse oefenduel van Vrouwen 1 tegen 1e klasser CSW uit Wilnis is geëindigd in een 3-0 overwinning voor de Kooltuinbewoners. Het is de derde zege op rij in de voorbereiding en een mooie aanloop naar het bekertreffen tegen Oranje Nassau van aanstaande zaterdag.

In de eerste helft nam Rijnvogels het heft goed in handen en dwong de tegenstander ver terug op de eigen helft. CSW moest zich beperken tot verdedigen en het duurde tot de 11e minuut voordat Romy Scherpenzeel met een afstandschot een gaatje in de defensie van de sympathieke gastvrouwen wist te vinden. Halverwege de tweede helft wist Lavinia Poku uit een vrije trap de marge te verdubbelen en was het wachten op meer goals. Er waren kansen genoeg te noteren om de score uit te breiden maar dit bleef uit.

In de tweede helft was vooral zaak om de discipline hoog te houden en de lijn van de eerste helft door te trekken. Helaas lukte dit niet en was er vooral te zien dat de afstanden tussen de linies en de spelers zelf veel te groot werden om nog te combineren. Zonde, want de goede eerste helft had een beter vervolg verdiend. Lavinia Poku wist met een knappe actie en een dito schuiver onder de keeper door de derde van de avond te noteren.

Een nuttige avond waar veel zaken weer aan het licht zijn gekomen. De goede en mindere punten moeten weer besproken worden en in de volgende wedstrijd moet het weer een stapje beter. Morgen uitlopen, herstellen en het vizier op aanstaande zaterdag zetten. Dan wacht er weer een nieuwe test. Een verre busreis, vroeg van huis vertrekken en om 12.30 uur weer helemaal fris en gretig aan de aftrap staan in Groningen. Hoe gaat de ploeg daar mee om en hoe bereid elk individu zich daar op voor? Oranje Nassau II is de tegenstander. Bij winst is de volgende ronde een feit.