HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 wint ook tweede oefenwedstrijd

Ook de tweede oefenwedstrijd door onze meiden afgesloten met een overwinning. Zondag 1e klasser WVC was de tegenstander en Rijnvogels had af en toe moeite om de juiste versnelling te vinden om het de tegenstander moelijk te maken. De motor ging steeds beter draaien en uiteindelijk viel in de slotfase de 4-2 overwinning nog mager uit. 

WVC is een leuke attractieve ploeg die vooruit durft te voetballen. Een goede test voor het vlaggenschip. Er moest onder de druk vandaan worden gevoetbald en dat betekent dat je vanaf het begin goed in de wedstrijd moet zitten. Als dan de beleving even mist in de warming up heb je minuten nodig om je in de wedstrijd te knokken en dat is eigenlijk zonde van de tijd. Het begin was dan ook een beetje rommelig en daar wist WVC keurig van te profiteren. Uit een corner werd de bal vlakbij de goal geslingerd en waren het de rood-blauwen die wel reageerden op de situatie. Een vroege achterstand dus en gelukkig waren de Rijnvogels hierna wel wakker. Er werd redelijk snel weer orde op zaken gesteld. Sandra Owel kwam van rechts door en wist de bal voor te trekken alwaar Tirza Kromhout met een ouderwetse snoekduik met de kop het laatste zetje wist te geven.

Nikki Krayenoord wist na een half uur goed diep te lopen op een keurige pass van Mirjam Gerling. Het was net als afgelopen zaterdag breed leggen en de bal werd via Tirza Kromhout door Roos Buckert binnen gelopen. Niet veel later wordt na balverovering snel de diepte gezocht en wist de in goede vorm verkerende Nikki Krayenoord de keepster van de tegenstander in een één tegen één duel te verslaan. Het duel kabbelde daarna een beetje voort en Rijnvogels miste de rust en het vertrouwen aan de bal om in deze fase al door te drukken en nog meer afstand te nemen. Na tweemaal na een duel meer bezig te zijn met het feit dat er geen overtreding werd gegeven dan door te voetballen kreeg WVC alle ruimte om de diepte te zoeken en was keepster Brenda van der Berg kansloos op de aansluitingstreffer.

Rijnvogels herpakte zich gelukkig weer en liet aan de bal in het laatste half uur het beste van zichzelf zien. Het tempo werd eindelijk opgeschroeft en de krachten vloeiden weg bij de tegenstander. Direct was er veel vertrouwen in de ploeg en wederom was het Nikki Krayenoord die alleen voor de keepster op dook en haar tweede van de avond binnen wist te werken. Daarna had Rijnvogels genoeg kansen om de score te vergroten maar dat zat er helaas niet in.

Een tweede oefenwedstrijd van Rijnvogels waarin het niveau naarmate de tijd vorderde steeds verder omhoog ging. Verdedigend staat het goed bij Rijnvogels, aan de bal moeten er nog stappen gemaakt worden. Er wordt op de trainingen hard gewerkt aan de balbehandeling dus dat gaat straks helemaal goed komen. Na twee oefenwedstrijden is de staf tevreden over de arbeid en het spelpeil van de meiden. Zaterdag gaat de strijd weer een niveautje hoger gestreden worden als voor de landelijke KNVB Beker er een bezoek wordt gebracht aan RCL. De Leiderdorpse dames zijn een oude bekende van vorig seizoen en toen werd er met 2-3 verloren. Een mooie uitdaging en een prachtig affiche. We kijken er alweer naar uit…

Statistieken: 
’09 0-1 WVC
’23 1-1 Tirza Kromhout
’31 2-1 Roos Buckert
’35 3-1 Nikki Krayenoord
’54 3-2 WVC
’79 4-2 Nikki Krayenoord

16/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media