HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 wint en zit in de kopgroep

De wedstrijd tegen het Groningse Oranje Nassau moest gewonnen worden en dat deed Rijnvogels. Niet mooi, maar wel terecht gezien het aantal kansen wat de ploeg wist te creëren en waar er twee van werden verzilverd. Door de winst blijft de derde plaats bezet, maar is er een gaatje geslagen met de subtop. Rijnvogels gaat mee met de topploegen in de hoofdklasse en dat is een mooi gegeven.

 

Er werd op een frisse Kooltuin om 17.00 uur afgetrapt en Rijnvogels stapelde kans op kans vanaf minuut een. Oranje Nassau werd overdonderd en voordat na acht minuten de bal in eigen goal werd gewerkt, had het al minimaal vier opgelegde kansen gemist. Daar moet aan gewerkt worden, want nadat de Groninngers zich hadden herpakt ontspon zich een gelijkwaardig duel waarin Rijnvogels de kansen had, maar Oranje Nassau het betere combinatie voetbal. Het was dan ook niet gek dat een aloude voetbalwet in werking trad op De Kooltuin. Als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel in de dertigste minuut van de wedstrijd. Vergeten het duel vroegtijdig te beslissen en nu werd het opeens een hele pittige klus.

 

Er ontspon zich een spannend duel in de tweede helft. De toeschouwers werden ditmaal ook door de bezoekers getrakteerd op wat voetbal leuk maakt en Rijnvogels moest een manier gaan verzinnen om de drie punten op De Kooltuin te houden en dat lukte aardig. Zonder echt goed te voetballen wist het na rust Oranje Nassau verder van de goal te houden en het gevaar te beteugelen. Zo was Romy Scherpenzeel tweemaal gevaarlijk dichtbij met een vrije trap, wist Lavinia Poku met slimmigheidjes gevaar te creeeren, was Bente Boogaard vaak de aangever vanaf de linkerkant, ging captain Ramona van der Harst voorop in de strijd en sleurde haar teamgenoten hierin mee. Achterin stond het na de thee beter met de eerste basisplaats voor Anouschka Wolvers, die de geblesseerde sterkhouder Sanne van Beelen uitstekend verving. Op de flanken moesten Drita Celaj en Joni Schenk flink aan de bak tegen de uitstekende buitenspelers van Oranje Nassau, maar een tegen goal werd niet meer toegestaan. Drie punten was immers het enige wat telde deze wedstrijd.

 

Op het uur was het dan eindelijk raak en wel uit een corner. Het was Claudia Owel die raak knikte en Rijnvogels weer op voorsprong zette en dat was in die fase terecht. Rijnvogels bleef knokken en de al vroeg voor de aangeslagen Jeanny Harders ingevallen Loraine Kuijt wist de oranje zwarte defensie constant bezig te houden. Ook Lisan Kranenburg en Naomi van der Horst hielpen de ploeg uitstekend door lijf en leden te geven voor de winst. Een goal van Lavinia Poku werd in de slotfase voor onbekende reden afgekeurd door de uitstekend fluitende scheidsrechter en dus werd het nog billen knijpen in de extra tijd van de wedstrijd. Een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied was de unieke kans voor de bezoekers op de gelijkmaker. Waar iedereen die Rijnvogels lief had met het zweet in de handen zat, bleef sluitpost Daniëlle Hornes ijzig kalm en plukte de bal fantastisch uit de bovenhoek. Het moet een heerlijk gevoel zijn om op deze wijze punten te pakken voor je ploeg.

 

Rijnvogels wint in een wedstrijd die hoogstwaarschijnlijk niet lang in het geheugen gegrift blijft zitten. Het voetbalde niet heel sterk, maar op basis van wilskracht zijn de drie punten veilig gesteld. Complimenten ook aan het veldspel van Oranje Nassau, wat uitstekend in elkaar zat. Hele belangrijke punten, want hierdoor is de ploeg van Wim Bouckaert nog volop in de race voor de eerste periodetitel en dat is een van de doelstellingen voor dit seizoen. Volgende week weer een kraker, want dan staat de streekderby tegen RCL op het programma. De messen zullen weer geslepen moeten worden, want het wordt een wedstrijd met veel onderling sentiment. En in een derby gelden speciale wetten.

 

Statistieken:
‘08 1-0 Eigen doelpunt
‘29 1-1 Oranje Nassau
‘59 2-1 Claudia Owel

28/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media