Vrouwen 1 wint en staat acht punten los

Rijnvogels slaat een flink gat met de concurrentie

Ons vlaggenschip bij de vrouwen heeft uitstekende zaken gedaan in het verre Assen door ACV achter zich te laten. In een eenzijdig duel stak Rijnvogels niet in haar beste pak, maar een wervelende laatste twintig minuten voor rust maakte het verschil voor de Katwijkers. Twee uitstekende goals legde de basis voor een 1-2 overwinning. Dat ACV in buitenspelpositie terug kwam in de wedstrijd had niet gehoeven, maar de zege was over de hele wedstrijd gezien meer dan verdiend. Doordat DSS wederom wist te winnen tegen Barendrecht en daardoor verdiend de tweede periodetitel binnen haalde is met nog evenveel wedstrijden te gaan het verschil nu acht punten in het voordeel van de ploeg van Wim Bouckaert.

Na vijf minuten de eerste speldenprikjes van FC Rijnvogels. Het was aanvoerder Romy Scherpenzeel die met de linker slof de eerste poeier van de middag mocht noteren, maar de schuiver vloog net naast. Eenmaal moest keepster Danielle Hornes ingrijpen toen het kopduel bij de tweede paal werd verloren en ze de inzet moest blokkeren. Na de matige beginfase kwam de koploper van de hoofdklasse steeds beter in het spel en na achttien minuten liet Lavinia Poku haar individuele klasse zien met een goede actie en dito schot. De voorsprong gaf wat verlichting. En hoe slechter het weer werd, hoe beter Rijnvogels ging spelen. Het kwam met bakken uit de hemel, waar regen en hagel elkaar wisten af te wisselen. De laatste fase voor rust was het spel echt geweldig. Een doelpunt van Jannette van Belen werd om discutabele redenen afgekeurd, de bal plofte even later op het houtwerk, en verschillende afstandsschoten en voorzetten misten maar net het doel. In de 38e minuut het hoogtepunt van de wedstrijd met een geweldige solo en dito afmaken van Wilan Gies Broesterhuizen, die achteraf dus de winnende goal voor haar rekening wist te nemen. Een van de mooiste goals van dit seizoen. Voor rust kon het nog mooier worden met een mooie aanval met één keer raken en wederom Wilan Gies Broesterhuizen in de hoofdrol als eindstation, maar haar inzet werd gepareerd door de ACV keeper.

Na rust was de zon doorgebroken (en er een droog shirt was aangetrokken) op het Catawiki-sportpark, maar dat inspireerde beide teams niet adembenemend voetbal. ACV wist nog een goal te maken in buitenspelpositie. Maar zoals de hele middag werden beide grensrechters compleet genegeerd door scheidsrechter Nijboer. Jammer, want de tegendoelpunten worden duur verkocht bij Rijnvogels dit seizoen. Het was slechts de vijfde tegentreffer in veertien competitieduels. Vlak na de tegentreffer snelde Lavinia Poku alleen naar de ACV goal maar haar inzet in de lange hoek ging net boven de lat over het doel. Er gebeurde weinig meer in de tweede helft, waar beide ploegen niet hun gebruikelijke niveau wisten te halen.

Het beste nieuws van deze middag kwam dus uit Haarlem, waardoor de voorsprong op Barendrecht en Berkel nu acht punten is. Een mooie marge, waar in het achterhoofd moet worden gehouden dat het zwaarste gedeelte van de competitie nog moet komen. De kop is er af na twee vrije weekenden en Rijnvogels moest duidelijk weer even in hun spel komen. Volgende week tegen Klarenbeek in Katwijk moet de ploeg weer huis gaan houden en het ware gezicht laten zien, zoals het deed in die geweldige fase voor rust. Onze droom komt elke week een stapje dichterbij, daar blijven we met z’n allen voor knokken.