HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 wint en plaats zich voor de nacompetitie

Rijnvogels gaat een gooi doen naar de hoofdklasse. Met nog twee wedstrijden op de teller kan de ploeg van keuzeheer Wim Bouckaert het toetje van het seizoen 2016/2017 niet meer mislopen. Waar Rijnvogels in de ochtend al wist te winnen van de reserves van BVV Barendrecht, kon het ’s middags onder het genot van een heerlijk lente zonnetje genieten van de uitslagen op de andere velden. Rijnvogels eindigt sowieso in de top 4 wat in ieder geval recht geeft op een vervangende periodetitel. Of het makkelijk ging deze ochtend op sportpark De Bongerd? Zeker niet, maar de drie punten bleken dus later op de dag goud waard te zijn.

Met het ochtenddauw nog op het kunstgras kon er afgetrapt worden in Barendrecht. Het euvel als je eens in de zoveel tijd tegen een tweede elftal moet spelen. Het slaap moest dus snel uit de ogen gewreven worden, want steken laten vallen is even geen optie meer voor FC Rijnvogels en dat gebeurde ook niet. Voor het zover was moest het in de tweede helft eerst de vlak voor rust op knullige wijze opgelopen achterstand nog worden weggewerkt. Rijnvogels begon nog aardig aan de wedstrijd, maar had erg veel moeite met de omstandigheden. Het veld en de bal kenden geen goed huwelijk want het leer stuiterde alle kanten op en was nauwelijks over de grond onder controle te houden. Waar Rijnvogels het normaliter moet hebben van redelijk verzorgd voetbal, moest het nu de opbouw overslaan en direct de voorwaartsen lanceren.  Het leverde enkele mogelijkheden op voor Rijnvogels via Louise Sloos, Jannette van Belen en Claudia Owel maar het vizier stond nog niet op scherp. Net voor rust wist Barendrecht uit een spaarzame aanval wel direct toe te slaan en uit het niets lag de bal vlak voor het scheiden van de markt achter sluitpost Laura Kuijt. De wedstrijd leek nog even een vroegtijdig einde te kennen toen de toch al warrige arbiter een bal op het achterhoofd kreeg en tegen de grond klapte. Na een korte blessurebehandeling kon de leidsman de wedstrijd gelukkig weer hervatten.

De thee smaakte de dames blijkbaar goed, want na rust leek de last van de eerst helft van de schouders zijn afgeschut. Er zat in het tweede bedrijf maar één ding op: vol op de aanval spelen. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, het spelpeil was wel iets beter dan voor rust maar nog steeds niet wat er normaliter in het Rijnvogel vat zit. Na een uur spelen leek Rijnvogels eventjes de juiste versnelling te vinden en kon het direct juichen. Een geweldige dieptebal van Tirza Kromhout werd door haar maatje Jannette van Belen op waarde geschat en de 18-jarige spits kroonde zichzelf tot koningin van de kluts door de bal met wat geluk mee te krijgen en daarna met het linker chocoladebeen haar inzet tot doelpunt te promoveren. Rijnvogels terug in de wedstrijd en op zoek naar de volle buit. Het duurde dan ook niet lang voordat de vandaag in het blauw getooide dames op voorsprong kwamen. Het zonnetje ging schijnen voor Rijnvogels en dat inspireerde Claudia Owel tot een fantastische goal. De bal werd links in de ruimte gespeeld en iedere voetballiefhebber zou handenwrijvend het tafereel hebben aanschouwd. De aanvaller hield de bal goed binnen, draaide sierlijk rond haar tegenstander wist het leer van buiten het zestien meter gebied vanaf de achterlijn over de keepster in de lange hoek te schieten. Het hoogtepunt op deze mooie lente ochtend. Jannette van Belen had direct daarna de boel in het slot kunnen gooien nadat het oog in oog met de keepster haar passeerde maar de inzet met een uiterste krachtsinspanning nog werd gekeerd door een meegelopen Barendrechtse verdediger. Het bleef dus spannend tot het eind in deze rommelige wedstrijd. Niet dat Barendrecht ook maar één kans heeft afgedwongen na rust, maar voetbal blijft een raar spelletje waar lang niet altijd de beste ploeg wint. Rijnvogels slaakte dan ook een zucht van verlichting toen de drie tonen van het laatste fluitsignaal hadden geklonken. Voor de tegenstander een flinke domper, want het zwaard van Damocles hangt nu wel heel dicht bij het hoofd van Barendrecht. Directe degradatie ontlopen moet nog wel lukken, maar de veilige achtste plaats lijkt uit zicht. De rood-witten moeten het vege lijf dus gaan redden via de nacompetitie. Nadat later op de middag duidelijk werd dat bijna de gehele top van de ranglijst punten had laten liggen kan Rijnvogels zich dus gaan opmaken voor in ieder geval twee en maximaal vier mooie affiches in de maand mei.

Of de overwinning verdiend was geweest, daar bestaat geen twijfel over mogelijk. Maar het gebruikelijke niveau werd niet gehaald door Rijnvogels. Vooraf gaf trainer Bouckaert al aan dat het in deze fase van de competitie niet altijd mooi hoeft, de punten zijn het belangrijkste en dat bleek aan het eind van deze voetbaldag wel. Is Rijnvogels nu al uitgespeeld in deze competitie? Zeker niet, het wil bevestiging voor de stappen die dit seizoen zijn gemaakt. De tweede periodetitel moet in de wacht worden gesleept en een goede uitgangspositie voor de nacompetitie moet worden verworven. Voorlopig nog even geen vakantie dus voor de Katwijkse dames!

Opstelling:
Laura Kuijt, Sandra Owel, Lisan Kranenburg, Anna Parlevliet, Nikki Krayenoord, Emma Heemrood, Anouschka Wolvers, Louise Sloos, Tirza Kromhout, Jannette van Belen, Claudia Owel

Statistieken
’42 1 – 0 BVV Barendrecht
’58 1 – 1 Jannette van Belen
’65 1 – 2 Claudia Owel

Voor meer foto’s: BVV Barendrecht VR2 – FC Rijnvogels VR1 

09/04/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media