Vrouwen 1 wint en is klaar voor het grote werk

Rijnvogels heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in Amsterdam tegen de reserves van Wartburgia een simpele overwinning te vieren. In de beginfase moest Rijnvogels even zoeken naar de juiste versnelling, wist het tweemaal te scoren en in de tweede helft werd er door goed positiespel drie punten bijgeschreven bij het totaalklassement. Ons vlaggenschip mag zich volgende week meten met de kopgroep, wanneer de studenten van Odysseus 91 naar Katwijk komen om de derde plaats te verdedigen.

Ietwat overdondert door de sterke start van de thuisploeg had Rijnvogels moeite om in het spel te komen. Wartburgia beschikt over een sterke middenlinie met fysieke krachten. Een schot uit de tweede lijn werd door goalie Laura Kuijt goed naar de zijkant gebokst, maar tot meer van dergelijke mogelijkheden kwam het niet. Rijnvogels kon langzaam meer initiatief pakken en wist goed de gaten die de rood-zwarte defensie liet vallen te benutten met goede uitvallen. Een mooie run over rechts zorgde ervoor dat de bal voor de goal kwam en na negen minuten spelen kwam Claudia Owel een haartje te kort om de bal binnen te koppen. Halverwege de wedstrijd speelde de strijd zich vooral op het middenveld af en kon Rijnvogels via een mislukte volley van Jannette van Belen met links en via de mee opgekomen Jaclyn Leiwakabessy voor wat speldenprikjes zorgen. Na dik een half uur was het dan eindelijk raak. Een voorzet werd door Wartburgia met de hand beroerd en de scheidsrechter (helaas veruit de slechtste van het veld deze ochtend) wees naar de stip. Routine klusje voor Anouschka Wolvers en Rijnvogels voorsprong. De bezoekers wilden door drukken en verzilverden direct de volgende mogelijkheid op nog een doelpunt. Louise Sloos werd neergetrokken op de rand van de zestien en dus mocht Sandra Owel haar kanonskogel in haar rechtervoet gebruiken. Het snoeiharde schot werd niet goed verwerkt door de keepster en Anouschka Wolvers was het meest alert in de rebound. Een verschil van twee, maar helaas niet voor lang. Een schot uit de tweede lijn suisde nog geen minuut later over Laura Kuijt heen en dus was Wartburgia terug in de wedstrijd. Claudia Owel had met een goede individuele actie de 1-3 nog op de schoen, echter eindigde het hoogstandje op de deklat.

Na rust moet de strijd op het middenveld beslist worden in het voordeel van Rijnvogels en dat lukte. Veel beter positiespel, veel meer rust aan de bal en veel meer variatie in de aanvallen. Het zag er goed uit de tweede helft. De sterk spelende Claudia Owel wist na een ingooi twee tegenstanders te passeren en dat was de inleiding tot de mooiste goal van de middag. De bal werd laag voorgegeven op de rand van de zestien en de ingekomen Nikki Krayenoord wist de bal prachtig met binnenkant rechts in de kruising te deponeren. Een mooie goal en dito aanval zoals de toeschouwers en de trainers het graag zien. Een actie durven maken, overzicht houden en vol zelfvertrouwen de bal binnen werken. Het verzet van Wartburgia was gebroken en na een uur voetballen liep de tegenstander moegestreden over het veld. De ingevallen Mirjam Gerling en Tirza Kromhout lieten de verdediging van Wartburgia nog enkelen keren bibberen met goede acties, maar tot goals kwam het helaas niet meer. Emma Heemrood bleek op het middenveld ook wederom een welkome versterking en dat is een goed gegeven in haar eerste seizoen bij de senioren. Achterin stond het weer als een huis met Jaclyn Leiwakabessy die de laatste weken erg sterk speelt samen met haar maatjes Laura Kuijt, Anique van der Klaauw, Anna Parlevliet en Lisan Kranenburg. De tweede helft werd de slag op het middenrif gewonnen en dat was de sleutel tot een fraaie tweede helft. De aanvallers werden goed instelling gebracht en ook zei speelden een goede wedstrijd.

Over het algemeen een ruime voldoende voor onze meiden bij deze ochtendwedstrijd. Omdat Rijnvogels al vroeg moest spelen en een goed resultaat boekte kon het lekker achteruit leunen en ’s middags de uitslagen van de concurrenten afwachten. De ploegen boven ons vlaggenschip lieten punten liggen en door de eigen overwinning kan het lekker naar boven blijven kijken. Volgende week vuurwerk op De Kooltuin met de strijd om de derde plaats. Rijnvogels heeft inmiddels acht wedstrijden achtereen niet verloren en zal er alles aan doen om dat zo lang mogelijk vol te houden. De inhaalrace is ingezet.