HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 wint en gaat voor het linkerrijtje

De allerlaatste thuiswedstrijd van het debuutjaar in de hoofdklasse werd overtuigend gewonnen door FC Rijnvogels. SC Klarenbeek, ook al veilig, kwam er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas en de 3-0 was nog een milde weerspiegeling van de krachtsverhoudingen deze middag. Waar Heren 1 de zevenklapper voltooide, hadden de Vrouwen even verderop De Kooltuin hetzelfde kunnen bewerkstelligen. Al zal niemand ontevreden zijn met de op één na grootste overwinning van dit seizoen. Door de winst stijgt Rijnvogels naar de zesde plaats met 27 punten en mag het zich voor minimaal een week de beste van de rest noemen.

Het gat met de top 5 is dit seizoen te groot gebleken. Al werd er vorige week knap gewonnen van VIOD en nog een paar weken eerder gelijk gespeeld tegen RVVH. Echter moest het ook weleens een zware nederlaag incasseren tegen de top van de hoofdklasse, maar de groei is in ieder geval laten zien en dat was ook tegen Klarenbeek zichtbaar. Al snel had Louise Sloos, bezig aan haar afscheidstournee, haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen nog wat extra kleur kunnen geven door een mooie lob niet op de lat te plaatsen maar in het net. Het bleek de opmaat voor een vrij sterk Rijnvogels wat in het eerste bedrijf tweemaal wist te scoren en zich fel vast beet in de duels. Het was Claudia Owel die na een klein half uurtje de score opende nadat de keeper moest lossen bij een kanonskogel van Bente Boogaard. Bente was deze middag sowieso op dreef, want net voor rust krulde ze een prachtige vrije trap in de bovenhoek en was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet echt. Rijnvogels had wat moeite om de organisatie vast te houden en kreeg de formatie niet compact genoeg waardoor de bal niet gelijk terug kon worden gewonnen en er meters gemaakt moesten worden. Toch leverde het genoeg kansen op, zo had Jannette van Belen twee goede mogelijkheden op de derde van de middag. Dit gold ook voor Tirza Kromhout na een prachtige aanval, waarbij de spelmaker met een even zo mooie halve omhaal de licht getoucheerde bal net niet de juiste richting mee kon geven. Eén van de hoogtepunten van de wedstrijd. Het trouwe publiek moest wachten tot de slotminuut, toen Jannette van Belen zelf de bal veroverde en daarna met een uitstekende sprint in de diepte koel bleef voor de vijandelijke goal.

Een prima middagje van ons vlaggenschip, waarbij het niet of nauwelijks in de problemen is gekomen. Vrij zorgeloos werd er een 3-0 overwinning geboekt, een middagje waar we er dit seizoen iets meer hadden kunnen hebben. Rijnvogels heeft op het juiste moment de juiste versnelling gevonden. Door de winstpartij ten opzichte van Klarenbeek en het verlies van Ter Leede stijgt de ploeg van Wim Bouckaert naar de zesde plaats van de ranglijst. Volgende week tegen Heerenveense Boys gaat de ploeg weer vol voor de winst en wilde het de zesde plaats vasthouden. Dat zou een geweldige prestatie zijn, misschien wel net zo goed als de promotie naar de hoofdklasse van vorig seizoen.

Statistieken: 
’28 1-0 Claudia Owel
’42 2-0 Bente Boogaard
’89 3-0 Jannette van Belen

20/05/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media