Vrouwen 1 | Wel de complimenten maar niet de punten

Vlaggenschip krijgt in 2e helft de kous op de kop

Het resultaat is vervelend. Het spel niet. Dat is de conclusie dit getrokken mag worden na een enerverende middag op Sportpark Drieburg. Na de nederlaag in eigen huis van twee weken geleden tegen Wartburgia liet Rijnvogels zich van haar beste kant zien maar moest het toch teleurgesteld afdruipen na het laatste fluitsignaal. De thuisploeg zegevierde met 2-0 maar de Katwijkers maakten de wedstrijd en hadden ook meermaals de kansen om zichzelf te belonen. Wel de bloemen maar niet de punten, het is even incasseren voor Rijnvogels maar met het vertoonde spel gaat het niet lang meer duren voordat die dik verdiende driepunter weer gaat komen.

Voornamelijk het eerste bedrijf liet zien hoe leuk het Rijnvogels voetbal kan zijn. Geduldig wist het door te dringen op de helft van de tegenstander en met veel beweging tussen de linies werden de ruimtes gevonden op Amsterdams grondgebied. Dit werd afgewisseld met direct spel door de lucht en die variatie zorgde ervoor dat die openingstreffer in de lucht hing. Helaas bleef deze uit, pogingen van Daphne Troost, Kim Zethof en Kitty Susan hadden het netje kunnen laten bollen maar helaas. Dit na goed voorbereidend werk van onder anderen Jeanny Harders, Romy Scherpenzeel en Ramona van der Harst. De thuisploeg moest vooral tegenhouden en vond dat ook niet heel erg, maar werd wel tot het uiterste gedreven door een goed spelend FC Rijnvogels.

Na de thee ging de wedstrijd verder zoals het in het eerste bedrijf begon. Wartburgia zette Rijnvogels wel eerder onder druk waardoor de ploeg meer de lange bal moest hanteren, maar de gevaarlijke momenten bleven op Amsterdams vijandelijk gebied plaatsvinden. Een kwartier na rust nekten twee fouten de Kooltuinbewoners. Door een dekkingsfout kon er halverwege eigen helft vrij makkelijk weggedraaid worden en met een geweldige knal in de bovenhoek stond Rijnvogels pardoes op achterstand. En nog geen minuut later was het weer een afstandsknal na een foute inspeelbal aan Rijnvogel zijde die binnen viel en de wedstrijd was volledig gekanteld. Het sierde Rijnvogels dat het niet instortte maar doorging en bleef jagen op de verdiende treffer. Daphne Troost kon met een poeier en later een omhaal haar ploeg weer op het juiste spoor zetten, Kim Zethof schoot de bal rakelings over en Drita Celaj stoomde alleen richting de keeper maar haar inzet werd gestopt.

De beloning bleef helaas uit voor Rijnvogels en dat is een tik die even verwerkt moet worden, wat dat betreft was de wedstrijd een blauwdruk met die van vorige week tegen RVVH. Toch moet de ploeg zeker niet bij de pakken neer gaan zitten en want het vertoonde spel laat zien dat het succes eraan zit te komen. Daar moet men heilig in blijven geloven en de beloning zal zoet zijn. Dat staat als een paal boven water.