HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Vrouwen 1 boekt simpele zege op degradant Woezik

Driepunter op een vruchtbare zaterdag met de blik op de ranglijst

Het is Rijnvogels gelukt om de vierde plaats terug te veroveren op Wartburgia. De 0-3 zege tegen het reeds gedegradeerde SC Woezik was een verplicht nummertje waar de ploeg van trainer Samira El Abdallaoui de krachten aardig heeft kunnen sparen met het oog op de laatste speeldag op zaterdag 4 juni.  Kansen genoeg echter duurde het tot vijf minuten na de rust toen Romy Scherpenzeel de ban wist te breken voor haar ploeg met een bekeken vrije trap.

Op een verlaten Sportpark Woezik waren de rollen duidelijk verdeeld na de eerste fluittonen van de eigenaardige leidsman Van Tent. Rijnvogels kreeg de bal cadeau en moest het gaatje weten te vinden. SC Woezik, volgend seizoen terug te vinden in de Hoofdklasse op zondag, loerde op de tegenstoot waar het wilde toeslaan maar te weinig stootkracht in de ploeg voor had. Al snel kwam de eerste kans na een vlot lopende aanval over rechts en de naar de goal gesnelde Daphne Troost kon het leer net niet binnen lopen. Ook Kitty Susan had na een knappe individuele actie waar ze drie tegenstander haar hielen liet zien de trekker over moeten halen alleen het vizier stond nog niet op scherp. Kim Zethof werd door diezelfde Kitty Susan weggestuurd en liet daarna ook het net bollen ware het niet dat de grensrechter van de thuisclub de vlag niet voor de eerste en zeker ook niet voor de laatste keer deze middag in de lucht liet wapperen. Vele kansen en mogelijkheden volgden maar de perfecte aanval zat er nog niet tussen.

Na rust een energieker Rijnvogels wat de druk opvoerde op de thuisploeg. Nadat Kitty Susan werd neergelegd door haar directe tegenstander mocht Romy Scherpenzeel vanaf de punt van het strafschopgebied aanleggen. Haar inzet ging met een boog over de muur en was te machtig voor de keeper. Het ijs was gebroken en dat bracht wat opluchting voor de ploeg wat daarna nog makkelijker ging voetballen. Niet veel later speelde de sterk spelende Lisanne Wallaard haar ploeggenoot Jeanny Harders vrij tussen in de linies en met een bekeken passje kon zij op haar beurt weer Kitty Susan lanceren. De topscoorder van Rijnvogels behield het overzicht en vond haar maatje Kim Zethof. Dat presentje werd gretig uitgepakt en via de goalie plofte de bal in het netje. Wedstrijd in het slot en op naar meer. De kansen bleven in ieder geval komen ware het niet dat een doelpunt van Kim Zethof na weer een mooie bal van Romy Scherpenzeel wederom voor buitenspel werd afgevlagd. Jeanny Harders wist zich knap vrij te draaien rondom het zestien meter gebied met haar schot met links werd met de vingertop tot corner verwerkt. Ook de ingevallen Soraya Hilali was tot tweemaal toe dicht bij een treffer maar haar schoten misten wat vaart. Het slotakkoord was voor Ramona van der Harst die op aangeven van Jasmina Hadzimusic een poeier van jewelste op de lat uiteen zag spatten. Gelukkig was Kitty Susan alert en kon het afstandsschot toch nog binnen lopen.

Een rustig middagje voor de Rijnvogel vrouwen waar het geweld van de andere velden kwam. Door het verlies van Wartburgia tegen kampioen Saestum stijgt Rijnvogels een plaatsje op de ranglijst. Ook nummer 3 FC Eindhoven ging ten onder tegen Eldenia en daarom kan Rijnvogels bij winst volgende week zelfs nog op het podium van de Topklasse terecht komen. Maar dan moet het aankomend weekend eerst afrekenen met de buren uit Sassenheim. De derby tegen Ter Leede staat op de slotdag op de kalender en dat is altijd een wedstrijd op zichzelf. Een affiche om van te dromen, vuurwerk op De Kooltuin volgende week. Zaterdag 4 juni belooft een prachtige voetbaldag te worden.

 

 

 

29/05/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media