HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 verstevigt de koppositie

De koploper dendert door in de hoofdklasse

Wederom een klinkende 3-0 zege werd er aan het puntentotaal van de trotse koploper toegevoegd. Een wervelwind van twintig minuten bleek genoeg om tegen nummer vijf Heerenveense Boys de eindstand op de borden te zetten en met gejuich het nieuws in ontvangst te nemen dat de concurrentie punten had laten liggen. Rijnvogels staat nu zes punten los op de ranglijst en volgende week wacht de cruciale topper tegen Berkel. De thuiswedstrijd tegen de bezoekers uit Heerenveen bleek een goede generale te zijn.

Het is altijd even afwachten hoe een elftal reageert na in dit geval het winnen van de periodetitel. Het signaal dat het team af gaf was voor iedereen op en langs het veld duidelijk. Rijnvogels liet het vanaf de eerste seconde stormen op De Kooltuin en na een corner van wie van anders dan Ramona van der Harst wist Jannette van Belen de leren knikker in de lange hoek te koppen. In 57 seconden op voorsprong en gelijk op naar meer met de doorgebroken Tirza Kromhout die de bal net boven de lat poeierde. Een geweldige aanval en een dito loopactie van Jannette van Belen leverde vrije doorgang op naar het vijandelijke doel en onze topscoorder bleef ijzingwekkend koel door met het hoofd de keeper te passeren en de bal in het lege doel te werken. Rijnvogels was nog niet klaar en had via Lavinia Poku de volgende treffer moeten maken, maar de spits raakte het leer verkeerd in kansrijke positie. Het duurde niet lang voor de volgende goal, want diezelfde Lavinia Poku was belangrijk voor haar team met een goede assist op de diepgaande Tirza Kromhout die haar tegenstander uitkapte en via de keeper de bal over de lijn werkte. Een pluim voor de clubgrensrechter aan Heerenveense zijde, die zeer sportief aan gaf dat de bal over de lijn was gegaan.

De bezoekers waren inmiddels wakker geschud en bleken en leuk tactisch puzzeltje te hebben gelegd voor Rijnvogels. Het kwaliteitsverschil bleek over de gehele wedstrijd te groot om er de vruchten van te plukken, maar de discipline om zo te spelen is een pluim waard. Rijnvogels heerste na de thee en met de hard werkende Joni Schenk, Bente Boogaard als gelegenheidsverdediger en Anique van der Klaauw weer helemaal terug van weg geweest hield het wederom de nul. Waar in de eerste helft te zien was dat goalie Danielle Hornes een uitstekende groei door maakt dit seizoen door de baas te zijn in de eigen zestien en een geweldige parade op een vrije trap van twintig meter, was het in de tweede helft weer werkeloos toekijken in de ijzige kou op De Kooltuin. Kilometervreter Drita Celaj kon weer als vanouds opstomen op de flanken, Ramona van der Harst en Jeanny Harders hielden de controle op het middenrif  en konden naar hartenlust om beurten de aanval ondersteunen. Terwijl voorin Wilan Gies Broesterhuizen, Jannette van Belen, Lavinia Poku en Tirza Kromhout prima hoogstandjes lieten zien. Het enige ‘smetje’, als je dat zo mag noemen, was dat er in het tweede bedrijf geen doelpunt meer viel. Voor het sterke spel in de tweede helft had dat een mooie beloning geweest.

Zes punten los en felicitaties van iedereen. Het is zaak dat Rijnvogels niet verslapt voor de winterstop en blijft doen waar het goed in is. Volgende week gaat de reis naar runner-up Berkel. De vraag is of Rijnvogels nog meer afstand gaat nemen of dat de geel-blauwen de spanning in de competitie weer gaan vergroten. Het zijn altijd hete potjes tussen de twee rivalen, waar beide teams meer kunnen brengen en over hebben om de drie punten in bezit te krijgen. De messen zullen geslepen zijn en bij winst kroont Rijnvogels zich tot winterkampioen.

Statistieken
’01 1 – 0 Jannette van Belen
’12 2 – 0 Jannette van Belen
’21 3 – 0 Tirza Kromhout

Fotoverslag FCR – Heerenveense Boys
Kees van der Voort (klik op het Facebooklogo voor de gehele fotoreportage)

 

25/11/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media