Vrouwen 1 verslagen door effectief Berkel

Rijnvogels kon het helaas niet waar maken op de eigen Kooltuin tegen een ijzerscherp Berkel. Wat de complimenten verdiende voor het afmaken van de kansen, daar waar Rijnvogels dat niet deed. De thuisploeg streed voor wat het waard was, maar het kon een minimaal verdiend punt niet meer veilig stellen. Een flinke tik voor de koploper op mentaal gebied en daar zal het komende week van moeten herstellen. Al kwam het redelijk goed voor de dag in een zeer spannende wedstrijd.
Heel Rijnvogels keek erg naar dit treffen uit. Weer eens een krachtmeting met een van de topploegen uit de hoofdklasse. Berkel kwam ook goed voor de dag, maar Rijnvogels leek te solliciteren naar de openingstreffer. Die viel toch aan de andere kant. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd uitstekend over alles en iedereen boven in de lange hoek geschoten.
Het spel ging in de eerste helft over en weer. Ondanks goede bedoelingen van Rijnvogels sloop er angst in de ploeg, wat niet nodig was. Hierdoor werd het veld erg lang en vielen er gaten tussen de linies. De thuisploeg kon daardoor de tegenstander niet in de greep houden en dat koste veel energie. Ondertussen kreeg Rijnvogels genoeg kansen en mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo schoot Jeanny Harders de bal op de kruising. De uitstekende keepster van Berkel verdient ook zeker een pluim door haar ploeg de hele wedstrijd door op de been te houden. Als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander het wel. De Berkel aanvaller mocht vier spelers passeren en daarna keepster Daniëlle Hornes met een tegendraads schot passeren.
Aan de thee met dezelfde tussenstand als in de uitwedstrijd. Rijnvogels speelde redelijk voetbal, maar moest zichzelf gaan belonen met doelpunten. Ook na rust eerst toch nog een lesje effectiviteit van Berkel. De eerste de beste uitval na 54 minuten viel ook weer binnen, nadat achterin de bal niet goed werd verwerkt.
Ondanks alles probeerde Rijnvogels de rug te rechten en dat deed het met verve. Het begon in de duels van zich af te bijten en het heft in handen te nemen. Waar Berkel in het eerste bedrijf vaker de tweede bal won was deze nu voor Rijnvogels. De keihard werkende Jannette van Belen beloonde haar goede wedstrijd met de aansluitingstreffer en de thuisploeg rook bloed. Een minuut of tien later een geweldige actie van Romy Scherpenzeel die met een dito passje Loraine Kuijt alleen voor de keeper zette en het net vond. Met man en macht werd gezocht naar de derde treffer en deze viel ook bijna via de voet van Bente Boogaard, maar wederom was het de doelvrouw van Berkel die zich een heldenstatus verworf deze zaterdagmiddag.
Dat in de allerlaatste seconde ook nog de 2-4 voor Berkel viel was nog meer zout in de wonden. Dat was ook te zien na het laatste fluitsignaal. De teleurstelling was er na deze onnodige nederlaag. Al is het ook weer niet zo dat de wereld vergaat. De voorsprong slinkt van acht naar vijf punten, maar dat is altijd nog een goede uitganspositie. Er zal vooruit gekeken moet worden. De overtuiging in eigen kwaliteit en het killerinstinct zullen terug moet keren in de ploeg. Volgende week reist het team af naar Heerhugowaard voor het treffen met Reiger Boys. Een mooie gelegenheid om de nare smaak van deze nederlaag weg te spoelen.