HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 verpulvert Ter Leede in eenzijdige derby

Rijnvogels superieur aan de rode lantaarndrager 

Op een zonovergoten Kooltuin was het genieten van een gretig FC Rijnvogels wat voor de tweede maal dit seizoen geen spaan heel liet van buurvrouw Ter Leede. De formatie uit Sassenheim kon niet, wilde niet, had twee rijen van vijf spelers opgesteld voor de keepster en was naar Katwijk gekomen om de schade te beperken. De statistieken zeggen genoeg. Niet eens een corner tegen, een schot op doel of een achterbal te verwerken voor goalie Danielle Hornes, die deze wedstrijd een keer of vijf de bal heeft aan mogen raken. Ondanks dat er twee ploegen nodig zijn voor een leuke wedstrijd was het een positieve middag waarin Rijnvogels toewerkt naar de grand finale van de competitie en haar visitekaartje nogmaals af gaf met liefst twintig goals voor en nul tegen in de laatste drie competitiewedstrijden.

De intentie van Rijnvogels was vanaf de eerste seconde gelijk duidelijk. Drita Celaj kreeg vanaf de aftrap de bal in de voetjes en liet gelijk haar directe tegenstander de hielen zien, maakte een mooie solo naar de achterlijn om gevaar te stichten in het vijandelijke zestien meter gebied. Ter Leede peerde van meet af aan de ballen naar voren, maar als je zonder spits speelt heeft dat weinig nut. Het duurde tien minuten voordat de schiettent prijs gaf en dat was na een geniaal uit de draai genomen afstandsschot van Loraine Kuijt, die vandaag in de basis mocht beginnen en dat vertrouwen niet verdoezelde. Rijnvogels stak in haar beste pak en met goed positiespel werd er gezocht naar een gaatje in de defensie van de bezoekers. Bente Boogaard probeerde het van afstand. De pegel spatte uiteen op de lat en knalde daarna op het hoofd van de Ter Leeder goalie, waar eventjes het licht uit ging. Het was niet de enige knal op de lat deze middag. Nadat een goal van Ramona van der Harst wegens onduidelijke redenen werd afgekeurd was het Claudia Owel die het vanaf links eens probeerde met een afstandsschot en de bal mooi in het netje deed ploffen. De mooiste goal van de middag kwam net voor rust, toen Wilan Gies Broesterhuizen met een geweldige solo op de rand van het zestien meter gebied afrondde met een heerlijk steekballetje op Romy Scherpenzeel. De veel scorende middenvelder wist op minstens even vernuftige wijze de keepster te verschalken en Rijnvogels kon met een goed gevoel aan de thee.

Na rust moest Rijnvogels gewoon door gaan waar het mee bezig was, geduld houden, het baltempo zo hoog mogelijk houden en de score zo goed mogelijk naar boven afronden. Dat lukte aardig. De bezoekers kwamen bijna niet meer hun eigen zestien meter gebied uit en Rijnvogels kon naar hartenlust aanvallen. Het leverde na een klein uur de eerste van het seizoen op voor de hard werkende Anique van der Klaauw via een strakke corner van Ramona van der Harst, die in de tweede helft weer liet zien een neusje voor de assist te hebben. Na een goede actie op rechts wilde diezelfde Ramona van der Harst achter het standbeen een lage voorzet binnenwerken, maar de bal werd geblokt. Daarna gelijk weer de bal veroveren en was het voor topscoorder Jannette van Belen een koud kunstje om haar elfde treffer van het seizoen binnen te lopen. Rijnvogels bleef zoeken naar treffers, maar het was zo druk in het zestien meter gebied dat vooral van afstand schieten de beste keuze was om een goal te forceren. Het slotakkoord was voor de ingevallen Lavinia Poku, die met een heerlijke droge knal in de lange hoek de handen bij de vele toeschouwers terecht op elkaar kreeg. Een mooie goal als einde van een uitstekende middag voor de trotste koploper van de hoofdklasse.

Concurrenten Berkel en Barendrecht konden het deze middag niet bolwerken tegen ACV en RCL, waardoor Rijnvogels na de derby wist uit te lopen naar een voorsprong van vijf punten op de ranglijst. Alleen maar goed nieuws dus vanaf De Kooltuin, waar het ook na de wedstrijd in het sponsorhome een drukte van belang was vanwege de aansluitende sponsormiddag van de vrouwenselectie. Met vijf punten voorsprong en nog negen wedstrijden te spelen is er nog geen reden tot juichen, maar het geeft Rijnvogels wel extra kracht en zelfvertrouwen om te gaan voor dat hoogst haalbare. Wat dat betreft is het jammer dat er de komende twee weekenden geen competitievoetbal op het programma staat. We zijn in ieder geval weer een stapje dichterbij onze grote droom, wederom bedankt voor een heerlijke voetbalmiddag.

Scoreverloop
’10 1-0 Loraine Kuijt
’38 2-0 Claudia Owel
’41 3-0 Romy Scherpenzeel
’58 4-0 Anique van der Klaauw
’71 5-0 Jannette van Belen
’76 6-0 Lavinia Poku

 

Check hieronder het fotoverslag van Els van Asten (klik op de blauwe F)

17/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media