Vrouwen 1 verliest in tumultueus duel

Tweede seizoensnederlaag voor de koploper

Het is soms moeilijk te beseffen wat voor factoren negentig minuten voetbal kunnen beïnvloeden. De kraker tegen Berkel behoort een krachtmeting te zijn waarbij kwaliteit en mentaliteit de doorslag moeten geven. Helaas speelden externe factoren deze middag een hele grote rol en daardoor kwam een echte wedstrijd nooit van de grond. Zonder in de slachtofferrol te kruipen, leidsman Molenaar speelde daar helaas een te grote rol in. De beste man heeft er deze wedstrijd alles aan gedaan om Rijnvogels een oor aan te naaien en dat is hem gelukt. We moeten daar maar niet te veel woorden aan vuil maken. Buiten dat, had Rijnvogels alle gelegenheid om de opgelopen schade goed te maken deze wedstrijd. Daar heeft het in verzuimd en dat is zonde, want ondanks dat Berkel alle lof verdiend op de wijze waar ze voor elke meter strijd leverde, had Rijnvogels deze wedstrijd absoluut niet hoeven te verliezen.

Misschien iets teveel op de roze wolk geleefd de afgelopen weken, maar de echte scherpte en focus ontbrak in de aanloop naar deze wedstrijd om je goed voor te bereiden op een absolute topwedstrijd in de hoofdklasse. Rijnvogels begon slecht aan de wedstrijd en dan kan je tegen een sterk Berkel het erg moeilijk krijgen. Met forse wind tegen was het maar lastig om van de eigen helft af te komen. Leidsman Molenaar deed na zestien minuten zijn eerste duit in het zakje door uit het niets de zes seconde regel (als men op deze manier de regel toepast komen er elke wedstrijd minimaal tien vrije trappen in de zestien) uit de hoge hoed te toveren en een vrije trap op een meter of zeven van de goal te geven. Dit was een mooi cadeautje voor de thuisploeg en deze werd begrijpelijkerwijs gretig verzilverd. In de loop van het eerste bedrijf was het al een kunst als Rijnvogels langer dan een minuut geen vrije trap tegen kreeg. Ondanks dat en de tomeloze inzet van de tegenstander wist het driemaal vrije doorloop te krijgen om de gelijkmaker te scoren, maar even zoveel keer wist het geen doelpunt te maken. Uit wederom een cadeautje in de vorm van een vrije trap kreeg de defensie de bal niet weg gewerkt en via een mêlee van benen verdween de bal achter keepster Daniëlle Hornes.

Met twee goals tegen en een hele hoop frustratie rijker moest het boeltje weer bij elkaar worden geraapt en op de rit worden gezet. De straffe wind mee inspireerde Rijnvogels en er was weer maar een ploeg die aan aanvallen kon denken op enkele goede counters en uiteraard cadeautjes van scheidsrechter Molenaar na. Jannette van Belen opende na rust de schiettent en uiteindelijk duurde het tot de zeventigste minuut voordat uitblinker Wilan Gies Broesterhuizen bekeken de trekker wist over te halen. Het bleek het startsein voor een slotoffensief wat grote schietkansen opleverde voor onder andere Romy Scherpenzeel, Lavinia Poku en Jeanny Harders, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

De tweede seizoensnederlaag is een feit en heeft een hele bittere nasmaak, omdat de topper in de hoofdklasse niet tot volle wasdom kon komen door een scheidsrechter die alleen maar naar sportpark Het Hoge Land was gekomen om Rijnvogels een hak te zetten en absoluut niet de intentie had om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Men had erbij moeten zijn om dit te geloven. Berkel heeft op bepaalde vlakken verdiend gewonnen door beter om te springen met de cadeau gegeven ‘kansen’ en het nergens te laten liggen. Rijnvogels liet het helaas wel liggen, want als kampioenskandidaat kan je verslapping niet permitteren. Dat werd vrij snel weer goed gemaakt en de tweede helft was uitstekend te noemen, maar toen was het wel al 2-0 voor Berkel. Volgende week in de laatste speelronde van 2018 een mooie gelegenheid om dit goed te maken, wanneer Reiger Boys op bezoek komt. Zo’n uitstekende eerste seizoenshelft als dat Rijnvogels dit najaar heeft neergezet moet op de enige juiste wijze afgesloten worden. Dat is ons goed voorbereiden en zaterdag toe slaan. Niks meer en niks minder.